Trump da asigurari ca isi va dona salariul si a anuntat si cand o va face. A pus presa sa aleaga unde sa mearga banii

Marti, 14 Martie 2017, ora 16:58
1082 citiri
Trump da asigurari ca isi va dona salariul si a anuntat si cand o va face. A pus presa sa aleaga unde sa mearga banii
Foto: Facebook/Donald Trump

Dupa ce in timpul campaniei electorale, anul trecut, Donald Trump a anuntat ca-si va dona salariul, daca avea sa fie ales presedinte, presa a inceput sa faca cercetari pentru a afla daca presedintele a facut vreun demes in acest sens, asa cum a promis. Si, pana luni, nu a gasit nicio dovada in acest sens. Marti a venit si reactia din partea Casei Albe.

In timpul unei conferinte, Trump a transmis prin purtatorul sau de cuvant ca, intr-adevar, isi va dona salariul anual, de 400.000 de dolari, la sfarsitul lui 2017, arata BBC. In mod neasteptat, presedintele a transmis ca va lasa presa sa aleaga unde vor merge acesti bani.

"Intentia presedintelui este sa doneze salariul la sfarsitul anului si v-a rugat frumos sa alegeti voi destinatia", a spus secretarul de presa al Casei Albe, Sean Spicer, intr-o conferinta.

Din partea presei, criticata de Trump in nenumarate randuri din cauza asa-ziselor "stiri false", au venit sugestii ca stabilirea unor burse de jurnalism.

Salariul presedintelui american este o suma fixa de 400.000 de dolari inca din 2001. Inainte de a fi ales presedinte, Trump a declarat pentru CBS ca-si va dona salariul. A reiterat acest lucru si dupa ce rezultatul alegerilor a fost anuntat.

Totusi, vestile s-au oprit aici, chiar daca Trump a incasat un salariu la sfarsitul lunii ianuarie.

Trump nu ar fi primul presedinte american care si-ar dona salariul. La fel au procedat si Herbert Hoover, care a facut avere din minerit inainte de a fi ales, si John F. Kennedy, care a mostenit averea. ...citeste mai departe despre "Trump da asigurari ca isi va dona salariul si a anuntat si cand o va face. A pus presa sa aleaga unde sa mearga banii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump doneaza salariu, #presa salariu Trump, #presedinte SUA doneaza salariu , #Stiri International