Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile

Vineri, 06 Ianuarie 2017, ora 17:53
1242 citiri
Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile
Foto: Twitter/Donald Trump

Echipa de tranzitie a presedintelui ales al SUA, Donald Trump, a emis un ordin general prin care cere ca ambasadorii numiti politic de Barack Obama sa plece din posturi pana la data investirii noului sef al Administratiei americane.

Astfel, se intrerupe o traditie de decenii, trimisii externi nemaiavand nici cea mai mica "perioada de gratie", scrie vineri cotidianul New York Times.

Informatia, furnizata de diplomati familiarizati cu acest plan, a fost confirmata de ambasadorul SUA in Noua Zeelanda, Mark Gilbert. Acesta a precizat pentru Reuters ca ordinul a fost emis "fara exceptii" si transmis printr-o telegrama concisa a Departamentului de Stat pe 23 decembrie.

"Voi pleca pe 20 ianuarie", a anuntat ambasadorul Mark Gilbert intr-un mesaj pe Twitter.

New York Times scrie ca administratiile americane anterioare, atat democrate, cat si republicane, au acordat in mod traditional prelungiri pentru a le permite catorva ambasadori, mai ales celor avand copii de varsta scolara, sa ...citeste mai departe despre "Trump da ultimatum ambasadorilor apropiati de Obama sa elibereze posturile" pe Ziare.com

#ambasadori Obama eliberare functii, #ordin retragere ambasadori numiti politic Obama , #Stiri International