In cateva ore, Trump si-a schimbat parerea. Are incredere in ce spun agentiile SUA despre amestecul Rusiei in alegeri

Duminica, 12 Noiembrie 2017, ora 09:48
1006 citiri

Subiectul amestecului Rusiei in alegerile prezidentiale din SUA, din urma cu un an, este departe de a se fi incheiat. Mai mult, in jurul acestuia apar si mai multe semne de intrebare, generate tocmai de marele castigator de atunci, presedintele american Donald Trump.

Acesta a facut sambata doua declaratii contradictorii, la interval de cateva ore.

Intai, liderul de la Casa Alba a spus ca il crede pe omologul sau rus, Vladimir Putin, atunci cand acesta sustine ca Moscova nu a interferat in niciun fel cu scrutinul american prezidential, relateaza Business Insider.

"A spus ca nu s-a amestecat. L-am intrebat din nou, poti inteba de cate ori vrei. Doar l-am intrebat din nou. A spus ca absolut nu s-a amestecat in alegerile noastre. Nu a facut ceea ce ei spun ca a facut. Cred, cred cu adevarat ca atunci cand imi spune asta, asa este", a fost declaratia controversata a lui Trump.

Acesta a continuat, criticand cativa fosti sefi ai agentiilor de informatii, printre care fostul director FBI James Comey si fostul sef al CIA John Brennan.

Cateva ore mai tarziu, insa, liderul american a provocat din nou stupoare cand si-a contrazis propriile declaratii, subliniind ca el crede ceea ce au transmis agentiile americane legat de acest subiect, si anume ca Rusia a interferat in alegerile prezidentiale. Legat de afirmatiile anterioare, Trump si-a cosmetizat spusele, subliniind ca, de fapt, opinia sa este ca Vladimir Putin crede ca Rusia nu s-a amestecat in alegeri.

"Cred ca simte ca el si Rusia nu s-au implicat in alegeri. Cred foarte mult in agentiile noastre de informatii", a spus Trump, sambata seara, la o conferinta de presa comuna cu presedintele vietnamez, desfasurata la Hanoi.

Liderul de la Casa Alba a adaugat ca vrea sa se inteleaga bine cu Rusia si ca "nu cauta sa inceapa o cearta cu cineva" privind acuzatiile de amestec in alegeri.

"Ceea ce crede este ceea ce crede", a adaugat presedintele american, cu referire la Putin. Apoi, Trump a mentionat ca cele doua tari trebuie sa se apuce de lucru pentru a rezolva alte crize internationale, precum cele din Siria si Coreea de Nord.

"Este vremea sa ne intoarcem la a ne vindeca lumea", a spus liderul american, subliniind ca relatiile de prietenie cu Rusia reprezinta "un bun pentru lumea noastra si pentru tara noastra".

Putin il apreciaza pe Trump: E o persoana educata, se comporta amicalTrump e contrazis de Moscova in legatura cu ce a discutat cu Putin in VietnamFara o intalnire ofi ...citeste mai departe despre "In cateva ore, Trump si-a schimbat parerea. Are incredere in ce spun agentiile SUA despre amestecul Rusiei in alegeri" pe Ziare.com

#Trump Putin alegeri SUA, #Trump implicare Rusia alegeri SUA , #Stiri International