Trump denunta "comportamentul destabilizator" al Rusiei si promite sa asigure pacea in Europa

Joi, 06 Iulie 2017, ora 14:02
1166 citiri
Trump denunta "comportamentul destabilizator" al Rusiei si promite sa asigure pacea in Europa
Foto:Facebook/Donald J. Trump

Presedintele Donald Trump a declarat joi, la Varsovia, ca este de acord ca Rusia s-a amestecat in alegerile prezidentiale din 2016, insa a repetat ca el crede ca si "alte tari" au facut acest lucru.

Trump nu a spus care alte tari crede el ca s-au amestecat in alegerile de anul trecut, in urma carora a devenit presedinte.

"Nimeni nu stie sigur", a spus el, in conferinta de presa comuna cu omologul sau polonez Andrzej Duda.

O serie de anchete vizeaza un presupus amestec al Moscovei in scrutin si o eventuala complicitate intre echipa sa de campanie si oficiali rusi.

Trump a facut aceasta declaratie cu o zi inainte de a se intalni cu omologul sau rus Vladimir Putin la summitul G20, la Hamburg, in Germania.

Miliardarul republican si-a reiterat de asemenea acuzatiile potrivit carora predecesorul sau, fostul presedinte Barack Obama, s-a amestecat in aceste alegeri.

Oamenii spun ca Obama "s-a sufocat", a declarat Trump, adaugand ca el crede ca Obama "nu a facut nimic" in legatura cu amestecul rus in alegerile americane inadins, pentru ca a crezut ca Hillary Clinton, rivala sa, avea sa obtina victoria in scrutinul prezidential.

Trump denunta comportamentul dezstabilizator al rusilor in Europa

In ce priveste NATO, Trump a asigurat ca americanii si-au luat un angajament pentru a mentine pacea si securitatea in centrul si estul Europei.

Presedintele Trump le-a multumit polonezilor pentru bunatatea demonstrata celor aproape 900 de militari americani, care sunt stationati in Polonia, dar a multumit si guvernantilor polonezi care au ridicat cheltuielile militare pentru ca tara sa indeplineasca obiectivul de 2% din PIB pentru Aparare, stabilit la nivelul NATO.

De asemenea, presedintele SUA a denuntat comportamentul dezstabilizator al rusilor din regiune si a cerut aliatilor sa-si creasca cheltuielile pentru Aparare.

Miliardarul republican a tinut sa mentioneze ca Polonia este una dintre putinele tari care isi respecta obligatiile financiare fata de NATO.

"Polonia nu este doar un prieten important, dar si un aliat si un partener militar, am luptat umar la umar", a declarat Donald Trump.

Polonia este prima tara de pe flancul estic al NATO vizitata de catre presedintele Trump, dupa ce acesta si-a afirmat in urma cu aproape o luna angajamentul fata de Articolul 5, in timpul conferinte comune cu presedintele roman Klaus Iohannis, la Washington.

In ziua vizitei lui Trump, Polonia anunta ca va cumpara rachete Patriot din S ...citeste mai departe despre "Trump denunta "comportamentul destabilizator" al Rusiei si promite sa asigure pacea in Europa" pe Ziare.com

#Donald Trump Varsovia, #SUA colaborare Polonia , #Stiri International