Trump i-a cerut demisia consilierului de securitate, dupa ce acesta l-a mintit pe vicepresedintele Pence

Marti, 14 Februarie 2017, ora 23:24
954 citiri
Trump i-a cerut demisia consilierului de securitate, dupa ce acesta l-a mintit pe vicepresedintele Pence
Foto: Arhiva Facebook/Michael Flynn

Casa Alba a anuntat marti seara ca presedintele Donald Trump a decis sa-i ceara demisia consilierului pentru securitate Michael Flynn din cauza problemelor de incredere, explicand ca acesta l-a mintit pe vicepresedintele Mike Pence.

"Presedintele era foarte ingrijorat pentru ca generalul Flynn a mintit mai multe persoane, inclusiv pe vicepresedinte", a declarat purtatorul de cuvant de la Casa Alba, Sean Spicer.

De asemenea, acesta a explicat ca demisia consilierului prezidential a pornit de la probleme de incredere, ci nu de la "probleme legale".

"La un moment dat decizia este luata atunci cand increderea este erodata", a explicat Sean Spicer.

Aparent, Donald Trump nu s-a gandit ca exista probleme legale cu privire la discutiile purtate de Michael Flynn cu ambasadorul Rusiei de la Washington.

Decizia lui Flynn de a demisiona a venit imediat dupa ce presa a scris ca Departamentul de Justitie a avertizat administratia prezidentiala ca Flynn nu a spus adevarul autoritatilor in legatura cu discutiile sale cu ambasadorul rus si ar putea fi vulnerabil la santaj din partea Moscovei.

Retragerea sa brusca marcheaza primul semn de dezordine la varful noii administratii, care s-a confruntat cu o serie de controverse si, potrivit presei, cu lupte interne.

Trump a ramas astfel fara unul dintre principalii sai consilieri, care l-a sfatuit in politica externa si securitate nationala de la inceputul lui 2016.

Casa Alba a anuntat luna trecuta ca Michel Flynn a avut numai doua discutii telefonice cu Ambasadorul rus la Washington. Afirmatia vine in conditiile in care presa a scris ca agenti de contrainformatii americani ii analizeaza comunicatiile lui Flynn.

Potrivit purtatorului de cuvant, a doua discutie a avut loc cu putin inainte ca Trump sa depuna juramantul si a avut ca obiectiv stabilirea detaliilor pentru o discutie intre liderul de la Kremlin si noul lider de la Casa Alba.

Se pare ca investigatia impotriva consilierului de securitate face parte dintr-o ancheta mai larga a comunitatii de informatii si a autoritatilor americane cu privire la activitatile demarate de Rusia in Statele Unite.

Aceste discutii telefonice au fost inregistrate in timpul unor operatiuni de monitorizare a diplomatilor rusi stationati in SUA. ...citeste mai departe despre "Trump i-a cerut demisia consilierului de securitate, dupa ce acesta l-a mintit pe vicepresedintele Pence" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Michael Flynn demisie ceruta Trump, #Michael Flynn demisie mintit Rusia Pence , #Stiri International