Trump i-a costat pana acum pe americani 10 milioane de dolari doar cu deplasarile la resedinta sa din Florida

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 10:54
951 citiri
Trump i-a costat pana acum pe americani 10 milioane de dolari doar cu deplasarile la resedinta sa din Florida
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump este criticat pentru costurile uriase ale deplasarilor la proprietatea pe care o detine in Palm Beach, Florida, la Mar-a-Lago, bani care provin de la bugetul de stat.

Potrivit CBS News, liderul de la Casa Alba a mers la complexul sau din Florida in utlimele trei weekenduri, iar aceste deplasari i-au costat pe contribuabilii americani circa 10 milioane de dolari.

Suma reprezinta o estimare, bazata pe cifre dupa o calatorie asemanatoare facuta de fostul presedinte Barack Obama in anul 2013.

O mare parte din suma o reprezinta costurile cu Air Force One, estimate la peste 180.000 de dolari pe ora, adica mai mult de 700.000 de dolari pentru cele patru ore cat dureaza un drum dus-intors.

Trump l-a atacat deseori pe predecesorul sau, Barack Obama, din cauza calatoriilor pe care acesta la intreprindea, iar in luna ianuarie 2012 a transmis un mesaj pe Twitter pe aceasta tema: "Vacanta presedintelui Barack Obama ii costa pe contribuabili milioane de dolari. Incredibil!".

Si Obama a starnit critici cand presa americana a scris ca pentru un weekend petrecut de fostul presedinte tot in sudul Floridei, in urma cu patru ani, s-au cheltuit 3,6 milioane de dolari din banii contribuabililor - 2,8 milioane pentru Air Force One, plus o alta aeronava si personal militar, in timp ce Secret Service si Paza de Coasta au costat alte 800.000 de dolari.

In timpul mandatului sau de 8 ani, Obama a avut nevoie de 97 de milioane de dolari, reprezentand costuri de calatorie, suma pe care Trump ar putea sa o atinga, daca va continua in acest ritm, pana la sfarsitul acestui an. ...citeste mai departe despre "Trump i-a costat pana acum pe americani 10 milioane de dolari doar cu deplasarile la resedinta sa din Florida" pe Ziare.com

#Donald Trump Mar a Lago, #Trump deplasare resedinta Florida, #costuri deplasare Trump Florida , #Stiri International