Trump il avertizeaza pe Putin: Loialitatea fata de animalul Assad e foarte rea pentru Rusia, omenire, lume

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 14:44
3097 citiri
Trump il avertizeaza pe Putin: Loialitatea fata de animalul Assad e foarte rea pentru Rusia, omenire, lume
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american Donald Trump i-a transmis omologului sau rus Vladimir Putin ca faptul ca il sustine in continuare pe Bashar al-Assad face rau intregii lumi.

In timpul unui interviu difuzat miercuri seara de Fox News, Trump a spus ca loialitatea lui Putin fata de Assad este "foarte rea pentru Rusia..., foarte rea pentru umanitate,... foarte rea pentru lumea intreaga".

Presedintele american nu a pierdut ocazia de a-l califica pe Assad drept "animal".

Apoi, a vorbit despre Vladimir Putin, pe care la-a acuzat ca "sprijina o persoana care e cu adevarat rea", arata Business Insider.

Amintim ca SUA au bombardat in noaptea de joi spre vineri o baza siriana din SUA, dupa un atac cu arme chimice in satul Khan Sheikhoun. Fortele siriene au fost acuzate de atac, insa regimul Assad a negat ca ar fi in spatele atrocitatii, fiind sprijinit si de Moscova.

Inca de vineri, multe tari au reactionat, impartindu-se in tabere. Astfel, alaturi de SUA si de acord cu atacul au fost state ca Marea Britanie, Germania, Franta, Israelul, Polonia, Australia, Arabia Saudita, Indonezia si nu numai, iar impotriva acestei actiuni s-au aratat, pe langa Rusia, si Iranul sau Coreea de Nord.

Zilele trecute, Moscova a anuntat ca presedintele Putin nu-l va primi pe secretarul american de stat Rex Tillerson, acesta avand programata o intalnire doar cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. In weekend, ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a anuntat ca-si anuleaza vizita in Rusia, prevazuta pentru luni, din cauza "evolutiilor din Siria care au schimbat fundamental situatia".

Citeste si de ce sustine Putin Siria si pe presedintele sau, Bashar al Assad, dar si cum a decis Trump sa bombardeze Siria? Ivanka l-ar fi influentat. ...citeste mai departe despre "Trump il avertizeaza pe Putin: Loialitatea fata de animalul Assad e foarte rea pentru Rusia, omenire, lume" pe Ziare.com

#Trump Putin Assad, #Trump interventie Siria, #Trump interviu Fox News, #Trump loialitate Putin Assad , #Stiri International