Trump il pune pe mostenitorul imperiului Johnson&Johnson ambasador in Marea Britanie

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 08:45
943 citiri
Trump il pune pe mostenitorul imperiului Johnson&Johnson ambasador in Marea Britanie
Foto: Twitter/Woody Johnson

Donald Trump a anuntat, neoficial, in timpul unui dineu, joi, cine va fi ambasadorul american in Marea Britanie.

Este vorba despre Woody Johnson, un om de afaceri de succes, miliardar republican. Postul de ambasador la Londra este considerat cel mai important in cadrul diplomatiei SUA.

"Ambasadorul Woody Johnson, la curtea Sf. James. Felicitari, Woody", au fost cuvintele lui Trump, care a indicat astfel postul de la Londra.

Numirea e una politica, o practica des folosita de presedintii americani, care recompenseaza astfel donatori importanti pentru partidele sau campaniile lor.

Johnson, in varsta de 69 de ani, nu este un diplomat de cariera, ci mostenitorul imperiului farmaceutic Johnson&Johnson, fondat de bunicul sau, si proprietarul echipei de fotbal american New York Jets.

Johnson sprijina financiar Partidul Republican de multa vreme, arata The Telegraph. A facut donatii mari si pentru campaniile lui George W Bush, John McCain sau Mitt Romney. Pe Donald Trump a inceput sa-l sprijine financiar relativ tarziu, arata cotidianul britanic.

Johnson il va inlocui pe Matthew Barzun, care a reprezentat SUA in Marea Britanie timp de trei ani. Indata ce va fi confirmat de Senat, Johnson va deveni al saselea om de afaceri, consecutiv, care este numit ambasador in Marea Britanie, scrie si The Guardian.

Vezi si cum arata Cabinetul lui Trump. ...citeste mai departe despre "Trump il pune pe mostenitorul imperiului Johnson&Johnson ambasador in Marea Britanie" pe Ziare.com

#ambasador SUA Marea Britanie, #Woody Johnson ambasador UK, #Trump numeste ambasador UK, #Woody Johnson Johnson Johnson , #Stiri International