Trump isi schimba atitudinea fata de NATO: Vrea sa colaboreze impotriva jihadistilor de la Statul Islamic

Marti, 16 August 2016, ora 08:59
962 citiri
Trump isi schimba atitudinea fata de NATO: Vrea sa colaboreze impotriva jihadistilor de la Statul Islamic
Foto: Arhiva Ziare.com

Republicanul Donald Trump pare ca si-a schimbat atitudinea cu privire la NATO, prezentand luni seara o schema pentru combaterea terorismului global in parteneriat cu blocul militar occidental si cu aliatii din Orientul Mijlociu.

Insa, noua atitudine a miliardarului la adresa securitatii globale vine dupa saptamani de cadere in sondaje, ca urmare a unor controverse lansate prin retorica sa inflamatorie, transmitre AFP.

"Vom invinge terorismul radical islamist asa cum am invins orice amenintare", a declarat prezidentiabilul republican in cadrul unui eveniment de campanie din Ohio.

De asemenea, Trump si-a schimbat pozitia cu privire la presupusul rol jucat de presedintele Barack Obama si de fostul secretar de stat Hillary Clinton in infiintarea gruparii teroriste Statul Islamic, precizand ca ISIL "reprezinta rezultatul direct al laurii de decizii politice in fata haosului din Irak si Libia".

Citeste mai multe pe acest subiect:

Trump: Obama a fondat Statul Islamic - Ce spune ...citeste mai departe despre "Trump isi schimba atitudinea fata de NATO: Vrea sa colaboreze impotriva jihadistilor de la Statul Islamic" pe Ziare.com

#Trump NATO, #Trump imigranti , #Stiri International