Trump neaga orice amestec in ancheta FBI care vizeaza implicarea Rusiei in alegeri: Nu, nu, urmatoarea intrebare?

Vineri, 19 Mai 2017, ora 07:14
897 citiri
Trump neaga orice amestec in ancheta FBI care vizeaza implicarea Rusiei in alegeri: Nu, nu, urmatoarea intrebare?
Foto: Casa Alba/Shealah Craighead

Presedintele Donald Trump a negat, joi, ca ar fi incercat sa intervina in investigatia FBI privind o eventuala ingerinta a Moscovei in alegerile prezidentiale din noiembrie, in care a invins-o pe democrata Hillary Clinton.

"Intr-un moment sau altul, i-ati cerut in vreun fel directorului FBI, James Comey, sa inchida sau sa incetineasca o ancheta referitoare la Michael Flynn si...?", l-a intrebat un jurnalist pe Donald Trump, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba cu omologul sau columbian, Juan Manuel Santos.

"Nu, nu. Urmatoarea intrebare?", l-a intrerupt pe ziarist presedintele american, citat de AFP.

"Inclusiv inamicii mei au spus ca nu exista intelegere secreta. Nu exista intelegere secreta, Rusia este bine", a spus Trump, conform EFE, cu privire la posibila coordonare a campaniei sale cu Kremlinul in dauna contracandidatei Hillary Clinton.

Acuzat ca a incercat sa obstructioneze justitia, Trump se plange: Niciun politician din istorie nu a fost tratat mai nedreptDonald Trump, un presedinte american la dispozitia Rusiei

Presedintele SUA a declarat ca respecta numirea procurorului special pentru respectiva investigatie, dar a considerat ca desemnarea acestuia "divizeaza" tara, este "o vanatoare de vrajitoare" si abate atentia de la alte probleme pe care ar trebui sa se concentreze Statele Unite.

Pe acelasi subiect, ministrul adjunct al Justitiei, Rod Rosenstein, a raspuns, joi, intrebarilor presante ale senatorilor americani.

Potrivit AFP, care citeaza doi senatori participanti la reuniunea desfasurata cu usile inchise, timp de circa doua ore, intr-o sala securizata a Capitoliului, Rod Rosenstein a explicat ca el a aflat din 8 mai ca James Comey va fi demis de la sefia FBI, adica cu o zi inainte ca Trump sa opereze destituirea.

Rod Rosenstein si ministrul Justitiei, Jeff Sessions, s-au intalnit cu Donald Trump in acea zi, luni, 8 mai, presedintele cerandu-le sa redacteze o nota despre deficientele reprosate lui Comey, potrivit unui purtator de cuvant. Initial, recomandarea lui Rosenstein a fost cea care a constituit baza oficiala a demiterii, inainte ca Donald Trump sa admita mai tarziu ca dorea in realitate sa se desparta de Comey de luni de zile.

Iata si pe cine vrea Trump sa puna la sefia FBI ...citeste mai departe despre "Trump neaga orice amestec in ancheta FBI care vizeaza implicarea Rusiei in alegeri: Nu, nu, urmatoarea intrebare?" pe Ziare.com

#Trump ancheta FBI Rusia alegeri SUA , #Stiri International