Trump: Noile sanctiuni impotriva Coreei de Nord sunt nimic fata de ce trebuie sa se intample

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 21:09
626 citiri
Trump: Noile sanctiuni impotriva Coreei de Nord sunt nimic fata de ce trebuie sa se intample
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Noile sanctiuni adoptate de ONU impotriva Coreei de Nord sunt "nimic fata de ceea ce trebuie sa se intample pana la urma", a apreciat marti presedintele Statelor Unite, Donald Trump.

"Credem ca este doar un alt pas foarte mic, nu mare lucru. Nu stiu daca are vreun impact, dar desigur ca a fost frumos sa obtinem un vot cu 15 la zero", a declarat Trump presei despre decizia de luni Consiliului de Securitate. El a precizat ca a discutat subiectul cu secretarul de stat american, Rex Tillerson.

Forul conducator al Organizatiei Natiunilor Unite a aprobat in unanimitate o rezolutie propusa de SUA dupa testul nuclear nord-coreean din 3 septembrie. Washingtonul a renuntat la o versiune initiala mai dura a documentului pentru a-si asigura sprijinul Chinei si Rusiei, membri permanenti ai Consiliului de Securitate, cu drept de veto.

Secretarul trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, afirmase marti, inainte de declaratiile presedintelui Trump, ca daca Beijingul nu aplica noile masuri impotriva Phenianului, "vom impune (Chinei - n. red.) alte sanctiuni si ii vom interzice accesarea sistemului american si international al dolarului".

Reuninune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU: Se cer cele mai puternice sanctiuni pentru Coreea de Nord UPDATELovitura pentru Coreea de Nord: China, principalul partener comercial, este de acord cu noi sanctiuniCum ocoleste Coreea de Nord sanctiunile care i se impun - raport ...citeste mai departe despre "Trump: Noile sanctiuni impotriva Coreei de Nord sunt nimic fata de ce trebuie sa se intample" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump sanctiuni Coreea de Nord, #Coreea de Nord mari sanctiuni , #Stiri International