Trump, primul presedinte american dupa Nixon care refuza sa-si dezvaluie situatia fiscala democratilor

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 09:37
982 citiri
Trump, primul presedinte american dupa Nixon care refuza sa-si dezvaluie situatia fiscala democratilor
Foto: Facebook/President Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, nu va prezenta "niciodata" declaratiile sale fiscale democratilor, in pofida solicitarii formulate de catre o comisie parlamentara in acest sens, a anuntat Casa Alba duminica.

Donald Trump este primul presedinte american dupa Richard Nixon care refuza sa-si dezvaluie situatia fiscala. Avand pozitia consolidata prin noua majoritate in Camera Reprezentantilor, democratii au cerut miercurea trecuta fiscului american sa prezinte ultimele sase declaratii de impozit ale presedintelui republican, potrivit AFP.

Referitor la posibilitatea ca democratii sa intre in posesia acestor documente, seful de personal interimar de la Casa Alba, Mick Mulvaney, a declarat la Fox News: "Niciodata. Si nici nu trebuie sa le aiba! (...) Aceasta este o problema care a fost deja dezbatuta in timpul alegerilor" prezidentiale din 2016, a explicat el.

"Alegatorii stiau ca presedintele ar fi putut sa-si dezvaluie declaratiile fiscale, stiau ca nu a facut-o, iar ei l-au ales oricum si asta este ceea ce ii scoate din minti pe democrati", a afirmat Mick Mulvaney.

Pentru a-si justifica solicitarea, democratii din Camera Reprezentantilor sustin ca vor sa verifice modul in care fiscul american (IRS) inspecteaza declaratiile presedintelui.

Donald Trump s-a declarat reticent miercuri in a livra respectivele documente pentru ca acestea fac deja obiectul unui control fiscal.

Avocatul personal al presedintelui american Jay Sekulow a reiterat duminica acest argument la postul de televiziune ABC, adaugand ca motivul invocat de democrati "nu are niciun sens".

"Ei ar putea cere IRS sa prezinte ce fel de munca efectueaza inspectorii sai, care sunt procedurile de control fiscal. Ideea ca IRS ar putea fi folosita ca arma politica este incorecta din punctul de vedere al legii si al Constitutiei", a spus el.

In replica, un ales democrat Ben Ray Lujan a afirmat ca aceasta cerere nu are "absolut nimic" politic.

"In istoria recenta, nu a fost nevoie sa se solicite declaratiile fiscale ale vreunui alt presedinte", intrucat "toti le-au publicat in mod voluntar", a subliniat acesta intr-o interventie la Fox News.

"Donald Trump a promis pe cand era candidat ca isi va publica declaratiile fiscale daca va fi ales, dar a refuzat ulterior s-o faca", a indicat parlamentarul democrat.

Democratii si-au inmultit din ianuarie anchetele parlamentare impotriva presedintelui republican, dar liderii lor au respins pentru moment orice perspectiva privind dec ...citeste mai departe despre "Trump, primul presedinte american dupa Nixon care refuza sa-si dezvaluie situatia fiscala democratilor" pe Ziare.com

#Trump situatie fiscala democrati, #Trump situatie fiscala , #Stiri International