Trump mai pierde un om de baza: A angajat un imigrant ilegal si se pare ca-si batea sotia

Joi, 16 Februarie 2017, ora 07:43
857 citiri
Trump mai pierde un om de baza: A angajat un imigrant ilegal si se pare ca-si batea sotia
Foto: Wikipedia/Gage Skidmore

Andrew Puzder, nominalizat de presedintele american Donald Trump pentru functia de secretar al Muncii, s-a retras inainte de o audiere amanata in repetate randuri.

El a pierdut sustinerea mai multor senatori republicani, dupa ce a recunoscut ca a angajat un imigrant ilegal ca menajera, relateaza BBC.

In plus, fosta sa sotie a aparut, sub protectia anonimatului, la un show Oprah Winfrey despre femei supuse la abuzuri in familie.

Femeia a transmis pe 18 ianuarie o scrisoare Senatului in care a dat asigurari ca nu a fost agresata de Puzder, insa au existat alesi care nu au fost convinsi.

Puzder este primul dintre membrii propusi ai Cabinetului Trump care nu a reusit sa obtina confirmarea in functie.

Andrew Pudzer, directorul general al lantului de restaurant CKE, este unul dintre candidatii nominalizati de Trump pentru functii in administratie care se confrunta cu o opozitie puternica din partea democratilor din Senat si a grupurilor progresiste.

El a criticat regulile privind orele suplimentare promovate de Administratia Obama si s-a opus propunerilor de crestere a salariului minim pe economie la 15 dolari pe ora.

Nu este pentru prima data cand persoane nominalizate pentru administratie au intampinat probleme din cauza imigratiei. Linda Chavez, nominalizata pentru a fi secretar al Muncii de presedintele George W. Bush, in 2001, a permis unei femei din Guatemala venite ilegal in SUA sa locuiasca in casa sa. Mai mult, Chavez i-a dat bani de cheltuiala.

Zoe Baird, nominalizat de presedintele Bill Clinton pentru functia de procuror general, in 1993, si-a retras candidatura dupa ce a recunoscut ca a angajat doi imigranti ilegali, pentru care nu a platit taxe.

Fostul comisar de politiei Bernard Kerik, nominalizat de Bush in 2004 pentru functia de secretar pentru Securitate Interna, s-a retras dupa ce au aparut semne de intrebare in legatura cu statutul legal al unei foste menajere si al unei foste bone angajate de el. ...citeste mai departe despre "Trump mai pierde un om de baza: A angajat un imigrant ilegal si se pare ca-si batea sotia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump secretarul Muncii , #Stiri International