Trump s-a sucit: NATO nu mai este depasita. China nu manipuleaza moneda

Joi, 13 Aprilie 2017, ora 07:20
3010 citiri
Trump s-a sucit: NATO nu mai este depasita. China nu manipuleaza moneda
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a apreciat, miercuri, intr-o conferinta de presa comuna cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, ca Alianta "nu mai este depasita", revenind asupra unei declaratii facute in campanie care i-a alarmat pe membrii blocului de securitate.

Potrivit liderului de la Casa Alba, amenintarea terorismului a subliniat importanta Aliantei. In aceste conditii, el a indemnat NATO sa depuna mai multe eforturi pentru a ajuta "partenerii" irakieni si afgani, relateaza BBC.

"Secretarul general si cu mine am avut o discutie productiva despre ce poate face NATO mai mult in lupta impotriva terorismului", a explicat presedintele republican.

"M-am plans mult timp si au facut o schimbare, iar acum lupta impotriva terorismului", sustine Trump. "Am spus ca (NATO - n.red.) este depasita. Nu mai este depasita", a adaugat el.

In ianuarie Trump continua sa creada ca NATO este invechita, dar spunea ca e foarte importanta pentru el.

Acum, presedintele SUA a reiterat apelul catre statele membre sa isi creasca, la randul lor, contributiile la finantarea Aliantei. "Daca alte tari isi platesc partea echitabila in loc sa se bazeze pe Statele Unite sa acopere diferenta, vom fi mult mai in siguranta", considera Trump.

La randul sau, Stoltenberg i-a multumit lui Trump pentru "o intalnire excelenta si foarte productiva".

In timpul campaniei electorale, Trump a pus sub semnul intrebarii in repetate randuri scopul NATO si s-a plans ca Statele Unite sunt nevoite sa contribuie cu prea multi bani la securitatea comuna.

Iata ce spunea in campanie: Trump ar ajuta o tara NATO atacata de Putin doar daca a cotizat cat trebuie (Video)

Schimbarea de opinie privind NATO nu a fost singura avuta de Trump miercuri. Intr-un interviu pentru Wall Street Journal, el a declarat ca nu va include China pe lista cu state care manipuleaza moneda, desi a promis sa faca acest lucru din prima sa zi in functie.

Citeste si Trump a stabilit un plan de 100 de zile cu presedintele Chinei

Intalnirea dintre Trump si Stoltenberg a avut loc la cateva ore dupa ce secretarul american de Stat, Rex Tillerson, s-a intalnit cu presedintele rus, Vladimir Putin, in cursul unei deplasari la Moscova. "Lucrurile au mers destul de bine. Poate mai bine decat anticipat", a spus Trump despre discutiile de la Moscova.

"Deocamdata nu ne intelegem deloc cu Rusia. Este posibil ca relatia cu Rusia sa fie la cel mai scazut nivel", a adaugat el. ...citeste mai departe despre "Trump s-a sucit: NATO nu mai este depasita. China nu manipuleaza moneda" pe Ziare.com

#Trump NATO depasita, #Trump China moneda , #Stiri International