Trump se intalneste cu papa Francisc, in prima sa vizita in Europa

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 08:06
931 citiri
Trump se intalneste cu papa Francisc, in prima sa vizita in Europa
Foto: Facebook/Donald J.Trump

Donald Trump a sosit marti la Roma, in prima sa vizita europeana de cand a fost ales presedinte al Statelor Unite, si se intalneste miercuri dimineata cu papa Francisc.

Este vorba despre cea de a treia etapa a unui turneu care l-a condus in Arabia Saudita, in Israel si Cisiordania si care care va continua la Bruxelles, la un summit NATO si in Sicilia, unde va asista la G7 la Taormina, relateaza AFP.

Aeronava prezidentiala Air Force One a aterizat aseara pe Aeroportul Fiumicino, la Roma, unde au fost implementate importante masuri de securitate.

Miercuri presedintele american se intalneste, la Vatican, la ora locala 8:30 (9.30, ora Romaniei) cu papa, cu care pare ca are numeroase subiecte de disensiune - intre altele, obstacole in calea imigratiei, liberalismul economic, vanzarea de armament si pedeapsa cu moartea.

Insa cei doi ar putea, de asemenea, sa se concentreze asupra punctelor comune, ca lupta intransigenta impotriva avortului.

Dupa aceasta intalnire, cuplul prezidential american va avea privilegiul unei vizite la Capela Sixtina, capodopera lui Michelangelo si Bernini.

Donald Trump se va intalni dupa aceea cu presedintele si seful Guvernului, la Palatul Quirinal, in timp de sotia sa va vizita copii bolnavi la Spitalul Bambino Gesu, iar fiica si consiliera sa Ivanka va merge la comunitatea Sant'Egidio, in centrul Romei, cu care va vorbi despre lupta impotriva traficului de migranti.

Avionul Air Force One va pleca miercuri dupa-amiaza catre Bruxelles, unde presedintele american urmeaza sa fie primit de rege si premier, inainte sa se intalneasca joi cu reprezentanti europeni si omologii sai la NATO.

Donald Trump va reveni apoi pe teritoriul italian, la un summit G7 la Taormina, vineri si sambata.

Trump a devenit primul presedinte american in functie care viziteaza Orasul Vechi din IerusalimIpocrizia si megalomania lui Trump, vazute in toata splendoarea in timpul vizitei in Arabia Saudita (Galerie Foto)Clipul zilei: Trump vrea sa-si ia sotia de mana in Israel, iar Melania il respinge in vazul tuturor ...citeste mai departe despre "Trump se intalneste cu papa Francisc, in prima sa vizita in Europa" pe Ziare.com

#Trump intalnire Papa Francisc, #Trump vizita Europa , #Stiri International