Trump se mentine dur in negocierile cu Canada si refuza o intalnire cu Justin Trudeau

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 08:48
956 citiri
Trump se mentine dur in negocierile cu Canada si refuza o intalnire cu Justin Trudeau
Foto: Facebook/Donald J Trump Trudeau

Presedintele american Donald Trump a refuzat sa aiba o intalnire cu premierul canadian Justin Trudeau pe marginea reuniunii Adunarii Generale a Natiunilor Unite, din cauza lipsei progresului in negocierile privind Acordul Nord-American de Comert Liber (NAFTA).

Trump a declarat ca nu va accepta sa se intalneasca cu Trudeau, deoarece "tarifele lor sunt prea mari, iar acesta nu pare ca ar vrea sa le schimbe", relateaza Reuters.

NAFTA a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 1994, unul dintre obiectivele principale ale tratatului fiind eliminarea graduala a tuturor taxelor vamale dintre statele semnatare.

La inceputul lunii septembrie, Donald Trump a transmis printr-un mesaj postat pe Twitter ca exista posibilitatea excluderii Canadei din NAFTA, daca nu va fi facuta o intelegere corecta pentru Statele Unite, dupa decenii intregi de abuz.

Trump negociaza la sange cu Canada: A profitat prea mult de Statele Unite!Trump confirma ca are o pozitie de-a dreptul jignitoare in negocierile cu Canada: Macar sa stie cum stam ...citeste mai departe despre "Trump se mentine dur in negocierile cu Canada si refuza o intalnire cu Justin Trudeau" pe Ziare.com

#Trump negocieri Canada, #Trump refuza intalnire , #Stiri International