Trump si-a schimbat opinia: Actiune militara impotriva Coreei de Nord nu este "prima alegere"

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 22:04
666 citiri
Trump si-a schimbat opinia: Actiune militara impotriva Coreei de Nord nu este "prima alegere"
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele american Donald Trump a declarat joi ca o actiune militara impotriva Coreei de Nord nu este "prima alegere" a administratiei sale, chiar daca nu este exclusa, relateaza AFP.

Dupa o discutie telefonica intre el si omologul sau chinez, Xi Jinping, Trump nu a exclus complet ideea unor atacuri militare.

"Vom vedea ce se va intampla", le-a spus el jurnalistilor, inainte de o vizita in Dakota de Nord.

"Cred ca presedintele Xi este de acord cu mine in proportie de 100%. Nu vrea nici el ceea ce se intampla acolo. Am avut o discutie telefonica foarte, foarte directa si foarte puternica", a adaugat el.

El a sugerat ca vor fi analizate initial alte cai pentru a determina Coreea de Nord sa respecte cererile comunitatii internationale.

Aceasta declaratie marcheaza un pas inapoi fata de declaratiile anterioare ale liderului de la Casa Alba, care promitea luna trecuta Phenianului "foc si furie", daca isi va continua testele balistice si nucleare.

Statele Unite pregatesc o noua runda de sanctiuni la ONU impotriva Coreei de Nord, pe care intentioneaza sa le prezinte saptamana viitoare Consiliului de Securitate. ...citeste mai departe despre "Trump si-a schimbat opinia: Actiune militara impotriva Coreei de Nord nu este "prima alegere"" pe Ziare.com

#Donald Trump Coreea Nord masuri , #Stiri International