Trump si-ar putea pierde un om de baza. Secretarul de Stat se gandeste la demisie

Marti, 25 Iulie 2017, ora 12:08
1252 citiri
Trump si-ar putea pierde un om de baza. Secretarul de Stat se gandeste la demisie
Foto: Facebook/Rex Tillerson Secretary

Secretarul de Stat american, Rex Tillerson, ar putea demisiona pana la finalul lui 2017, nemultumit de pozitia sa in cadrul administratiei Trump, estimeaza revista americana Newsweek.

Principalul motiv al unei asemenea decizii ar fi, potrivit publicatiei americane, incapacitatea lui Tillerson de a aduce in Departamentul de Stat oameni alesi de el, dar si recenta dezvaluire ca Exxon Mobil, compania din domeniul petrolier pe care a condus-o inainte de a deveni secretar de Stat, a incalcat sanctiunile impuse Rusiei.

Newsweek mai aminteste despre recentul diferend dintre Tillerson si seful administratiei de la Casa Alba, Reince Priebus, dar si despre interdictia de calatorie pe care presedintia SUA a impus-o cetatenilor din mai multe tari musulmane.

De asemenea, Rex Tillerson a avut obiectii fata de decizia presedintelui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice si a avut pozitii divergente fata de presedintele american in legatura cu sanctiunile statelor arabe contra Qatarului.

Iata cine este Rex Tillerson, prietenul ultrabogat al lui Putin, pe care Trump l-a numit secretar de Stat ...citeste mai departe despre "Trump si-ar putea pierde un om de baza. Secretarul de Stat se gandeste la demisie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rex Tillerson demisie secretar de stat , #Stiri International