Trump si Putin au discutat la telefon, 50 de minute

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 07:49
6160 citiri
Trump si Putin au discutat la telefon, 50 de minute
Foto: Facebook Donald Trump

Presedintele Donald Trump a discutat sambata timp de 50 de minute cu omologul sau rus, Vladimir Putin, aceasta fiind primul contact direct intre cei doi lideri de la instalarea noului presedinte la Casa Alba, relateaza agentia de stiri Tass si The Telegraph.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a anuntat conversatia telefonica intre cei doi lideri printr-un mesaj postat pe Twitter.

Mesajul contine si o fotografie in care apare Donald Trump vorbind la telefon, iar in apropierea sa se afla vicepresedintele Mike Pence, consilierul prezidential pentru Securitate, Michael Flynn, seful Cancelariei Prezidentiale, Reince Priebus, si consilierul prezidential pentru Strategie, Steve Bannon.

After speaking with Chancellor Merkel for 45 minutes @POTUS is now onto his 3rd of 5 head of government calls, speaking w Russian Pres Putin pic.twitter.com/RPAWIgcO2C- Sean Spicer (@PressSec) January 28, 2017

Potrivit Kremlinului, Putin si Trump au cazut de acord sa conlucreze si sa imbunatateasca relatiile intre cele state, scrie The Washington Post.

"Ambele parti si-au exprimat disponibilitatea pentru a conlucra in mod activ la stabilizarea si dezvoltarea relatiilor de cooperare ruso-americane", se afirma intr-un comunicat dat publicitatii de Kremlin.

Presedintia rusa a mai anuntat ca Putin si Trump au hotarat sa continue "contactele la nivel personal in mod regulat" si au discutat despre pregatirea unei intalniri oficiale intre cei doi sefi de stat.

Moscova considera Washingtonul drept cel mai important partener in lupta antiterorista, a afirmat Putin in cursul conversatiei telefonice, conform comunicatului Kremlinului. Ambii lideri au sustinut ideea intensificarii "coordonarii reale" intre cele doua state in lupta impotriva retelei Stat Islamic si a altor grupari teroriste din Siria.

In plus, cei doi lideri au discutat despre programul nuclear iranian, conflictul dintre Israel si palestinieni, situatia din Peninsula Coreeana, conflictele din Ucraina si Siria, dar si despre neproliferarea armelor nucleare, a mai comunicat Kremlinul.

Casa Alba nu a oferit detalii cu privire la discutia intre cei doi sefi de stat.

Din informatiile disponibile pana acum, nu exista niciun indiciu ca cei doi lideri ar fi discutat pe tema anularii sanctiunilor impuse Rusiei ca urmare a actiunilor Moscovei in Ucraina si pentru anexarea regiunii Crimeea, noteaza Reuters.

Inainte de a discuta cu Putin, Trump a purtat o conversatie telefonica si cu cancela ...citeste mai departe despre "Trump si Putin au discutat la telefon, 50 de minute" pe Ziare.com

#Trump discutie telefon Putin, #Donald Trump discutie Vladimir Putin , #Stiri International