Trump si Putin au mai avut o intalnire, dezvaluie Casa Alba

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 08:53
1011 citiri
Trump si Putin au mai avut o intalnire, dezvaluie Casa Alba
Foto: site oficial Kremlin

Presedintii american Donald Trump si rus Vladimir Putin au purtat o discutie - necunoscuta pana acum - in marja summitului G20, la Hamburg, in Germania, la inceputul lui iulie, a carei existenta a fost divulgata abia marti de Casa Alba.

Dupa o scurta interactiune la inceputul summitului de la Hamburg si o intalnire bilaterala de peste doua ore, pe 7 iulie, in compania ministrilor lor de Externe, cei doi presedinti s-au intalnit, de asemenea, la o cina in seara summitului, a declarat pentru AFP un oficial de la Casa Alba.

"A existat o cina pur sociala a cuplurilor la G20", a precizat aceasta sursa. "Catre sfarsit, presedintele a discutat cu Putin la cina".

Balbaieli la Casa Alba si reactii defensive ale lui Trump dupa dezvaluire

Aceasta dezvaluire a provocat intrebari despre continutul conversatiei, despre persoanele care au asistat si despre motivul care a facut ca existenta ei sa nu fie facuta publica pana acum.

Presedintele insusi nu a intarziat sa contraatace pe Twitter.

"Aceasta poveste falsa cu cina secreta este 'dementa'. Toti membrii G20 si sotiile (/sotii) lor erau invitati de cancelarul german. Presa stia!", a scris presedintele marti seara.

"Aceste stiri false sunt tot mai necinstite! Pana si o cina organizata pentru cei 20 de lideri principali ai lumii in Germania este prezentata in asa fel incat sa fie facuta ceva sinistru!", a adaugat el in al doilea tweet.

Un al doilea reprezentant al Casei Albe a negat ca a avut "o a doua intalnire" intre Trump si Putin, evocand o "scurta conversatie la sfarsitul cinei" oficiale.

The New York Times evoca insa o conversatie de o ora intre cei doi lideri. O durata neobisnuita in acest tip de cadru, care ar fi surprins alti invitati, scrie cotidianul.

"Sa se insinueze ca Casa Aba a incercat sa 'ascunda' o a doua intalnire este fals, rau intentionat si absurd", a subliniat acest al doilea oficial.

"La cina, presedintele Trump era asezat intre doamna Abe, sotia premierului japonez, si doamna Macri, sotia presedintelui argentinian. Doamna Trump era asezata alaturi de presedintele Putin", a detaliat sursa citata.

Un singur traducator si acela era al lui Putin. Translatorul lui Trump nu stia rusa

"In timpul cinei, toti liderii s-au deplasat in sala si au au vorbit unii cu altii liber. Presedintele Trump a vorbit mult cu liderii in cursul serii. In timp ce se incheia cina, presedintele Trump s-a dus langa doamna Trump si atunci a vorbit, scurt, cu presedintele rus", a mai spus a ...citeste mai departe despre "Trump si Putin au mai avut o intalnire, dezvaluie Casa Alba" pe Ziare.com

#Trump Putin trei intalniri Hamburg, #Trump Putin intalnire secreta Summit G20 , #Stiri International