Trump spune ca a castigat si votul popular, dar a fost furat la alegeri: Milioane de voturi au fost ilegale

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 09:36
1112 citiri
Trump spune ca a castigat si votul popular, dar a fost furat la alegeri: Milioane de voturi au fost ilegale
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat duminica faptul ca a castigat nu doar votul electoral, ci si cel popular impotriva rivalei sale democrate Hillary Clinton si a evocat "milioane de voturi ilegale".

"In afara de o victorie zdrobitoare in Colegiul Electoral, am castigat votul popular, daca deduceti milioanele de oameni care au votat ilegal", a acuzat pe Twitter viitorul presedinte al Statelor Unite, care se va instala pe 20 ianuarie la Casa Alba.

Donald Trump a invins-o in alegerile prezidentiale cu 290 de electori la 232 pe Clinton, dintr-un total de 538 de electori in cele 50 de state americane si in capitala Washington. Cei 16 electori din Michigan care ar urma sa-i revina lui Trump, nu au fost atribuiti inca in mod oficial.

In schimb, in ceea ce priveste sufragiul popular, democrata Clinton a primit cu doua milioane de voturi mai mult decat republicanul Trump.

Citeste mai departe despre "Trump spune ca a castigat si votul popular, dar a fost furat la alegeri: Milioane de voturi au fost ilegale" pe Ziare.com.

#Donald Trump vot popular, #Trump castigat vot popular, #Trump voturi ilegale, #Trump renumarare voturi , #Stiri International