Trump spune ca hackerii chinezi ar fi putut sa sparga mailurile liderilor democrati in timpul campaniei

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 21:31
2187 citiri
Trump spune ca hackerii chinezi ar fi putut sa sparga mailurile liderilor democrati in timpul campaniei
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele Donald Trump a declarat duminica dupa-amiaza ca hackerii chinezi ar fi putut sa sparga conturile de e-mail ale oficialilor Partidului Democrat tocmai pentru a se amesteca in alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Aceasta pozitie este in contrast cu cea a agentiilor de informatii, care sustin ca atacurile cibernetice au fost orchestrate de Rusia, transmite Reuters.

"Ok, daca nu prinzi un hacker in flagrant, atunci este foarte greu sa spui care este sursa atacului. Ar fi putut sa fie China, ar fi putut sa fie multe grupuri diferite", a declarat presedintele intr-un interviu pentru emisiunea "Face the Nation".

Hackerii au publicat o serie de e-mailuri incriminatoare trimise de oficialii Partidului Democrat si de reprezentantii campaniei Clinton. Un e-mail arata ca liderii partidului o preferau in mod clar pe Clinton si nu au sustinut in niciun moment o posibila victorie in alegerile primare pentru Bernie Sanders.

Trump a respins in nenumarate randuri declaratiile oficialilor de informatii, potrivit carora hackerii rusi au spart conturile de e-mail ale democratilor tocmai pentru a inclina balanta electorala in favoarea sa.

De asemenea, miliardarul republican a sustinut in timpul campaniei electorale ca China ar putea sa fi orchestrat atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat.

In ultimele saptamani, presedinetele american si-a temperat retorica critica la adresa Beijingului, in incercarea de a obtine sprijinul liderilor chinezi pentru detensionarea situatiei din peninsula Coreeana.

Trump admite ca rusii i-au spart mailul lui Clinton: Dar iata ce lucruri interesante am aflat!Trump zice ca niciun calculator nu e sigur si recomanda ca informatiile importante sa fie trimise prin... postas ...citeste mai departe despre "Trump spune ca hackerii chinezi ar fi putut sa sparga mailurile liderilor democrati in timpul campaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump hackeri China , #Stiri International