Trump spune ca printre cei care sustin suprematia rasei albe sunt "oameni de bine". Ku Klux Klan ii multumeste pentru curaj (Video)

Miercuri, 16 August 2017, ora 07:46
1139 citiri

Donald Trump a provocat un nou val de indignare marti, afirmand ca responsabilitatea pentru violentele care au afectat Charlottesville este "de ambele parti", adica si de partea militantilor care sustin suprematia rasei albe, care si-au dat intalnire in oraselul din Virginia, dar si de partea contramanifestantilor.

Declaratiile sale vehemente, facute in cursul unei conferinte de presa haotice la Trump Tower, din New York, contrasteaza cu declaratia solemna de luni, de la Casa Alba, in cursul careia a denuntat, citind de pe prompter, "violentele rasiste" inacceptabile.

O femeie de 32 de ani a fost ucisa la Charlottesville, cand un neonazist de 20 de ani, James Fields, a lovit intentionat contramanifestantii cu vehiculul sau.

In picioare, in fata usilor aurite ale liftului din turnul sau din Manhattan, presedintele american, din ce in ce mai criticat in propria sa tabara, a inceput prin a afirma ca prima sa declaratie, facuta sambata, care a fost evaziva, este explicabila prin faptul ca nu detinea suficiente informatii.

"Evenimentele abia avusesera loc", a spus el pentru a justifica reactia sa vaga.

Insa, in fata intrebarilor la foc automat ale reporterilor, Trump si-a justificat ulterior prima abordare. "Cred ca ambele parti au gresit", a spus el. Langa el, fostul general al Puscasilor Marini John Kelly, noul secretar general al Casei Albe, a ramas imobil pe parcursul acestei lungi tirade.

"Am privit foarte indeaproape, mult mai indeaproape decat majoritatea oamenilor. Erau un grup, de o parte, care era agresiv. Si era un grup de cealaltaa parte care era, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea sa spuna acest lucru", a insistat presedintele SUA.

"Ce este de spus despre Stanga Alternativa care a atacat Dreapta Alternativa, cum ii spuneti voi? Nu au si ei o parte din responsabilitate?", a intrebat liderul de la Casa Alba.

"Am condamnat neonazistii. Dar nu toti oamenii care erau acolo erau neonazisti sau sustinatori ai suprematiei rasei albe, departe de acest lucru. Erau oameni de bine de ambele parti", a insistat Trump.

Ku Klux Klan ii multumeste ca a spus adevaraul in timp ce multi il acuza ca a readus ura rasiala la moda

Declaratiile presedintelui au fost salutate de David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan, care a fost prezent la Charlottesville.

"Multumesc domnule presedinte Trump pentru onestitatea si curajul dvs", a scris el pe Twitter, multumindu-i pentru ca "a spus adevarul" si a denuntat "teroristii de stanga" ...citeste mai departe despre "Trump spune ca printre cei care sustin suprematia rasei albe sunt "oameni de bine". Ku Klux Klan ii multumeste pentru curaj (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump declaratii suprematie albi, #Donald Trump multumiri Ku Klux Klan , #Stiri International