Trump stabileste un record istoric: Are cea mai mica popularitate a unui presedinte al SUA la o luna de la investire

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 11:00
973 citiri
Trump stabileste un record istoric: Are cea mai mica popularitate a unui presedinte al SUA la o luna de la investire
Foto: Facebook/Donald Trump

Popularitatea lui Donald Trump este in cadere libera, ajungand la numai 40%, arata un recent sondaj Gallup. Este vorba despre un record, fiind cel mai mic scor stabilit de un presedinte la o luna de la instalarea la Casa Alba.

Astfel, Trump are o rata a popularitatii de 40%, cu 21% mai mica decat media stabilita de predecesorii sai in prima luna de mandat, arata Business Insider.

Prima luna in functie a presedintelui american a fost o perioada foarte plina: ordinul impotriva imigrantilor dat de Trump si refuzul amiralului Robert Harward, pe care presedintele il dorea in functia de consilier pentru securitate nationala, fiind doar cateva dintre evenimentele notabile.

Mai cu seama ordinul impotriva imigrantilor, care interzice oamenilor din sapte tari in majoritate musulmane de a intra in SUA, a fost cel care i-a adus un vot negativ. 38% dintre americani sunt de acord cu aceasta decizie, iar 59% o dezaproba.

Cei peste 1.500 de oameni chestionati sunt de parere ca Trump nu comunica bine, nu este de incredere, nu este bine informat si nu ii pasa de omul de rand. In plus, multi pun la indoiala respectul lui Trump fata de institutiile democratice.

Pana la Trump, recordurile similare fusesera detinute de Bill Clinton si de Ronald Reagan, insa scorurile stabilite de cei doi erau cu mult mai bune: 51% si, respectiv, 55%. Gallup realizeaza astfel de sondaje inca din anii '50.

Practic, concluzioneaza Gallup, Trump nu a avut parte de o "luna de miere", asa cum s-a intamplat in cazul altor presedinti. ...citeste mai departe despre "Trump stabileste un record istoric: Are cea mai mica popularitate a unui presedinte al SUA la o luna de la investire" pe Ziare.com

#Trump rata popularitate, #Trump incredere americani, #Trump bilant o luna mandat, #Trump scor popularitate , #Stiri International