Trump sustine ca el a inventat cuvantul fake: Poate l-au folosit si altii, dar nu mi-a atras atentia niciodata

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 15:22
1173 citiri
Trump sustine ca el a inventat cuvantul fake: Poate l-au folosit si altii, dar nu mi-a atras atentia niciodata
Foto: Facebook/Donald Trump

Presedintele american, Donald Trump, sustine ca el este cel care, practic, a "inventat" termenul "fake". El sustine ca acest termen nu i-a atras niciodata atentia, folosit de altcineva, si ca oricum nimeni nu l-a utilizat in sintagma "fake news" (stiri false).

In timpul unui interviu televizat, difuzat recent de un canal crestin, liderul de la Casa Alba a spus: "Cred ca unul dintre cele mai grozave cuvinte pe care le-am inventat e fake (fals, n.red.) ".

"Presupun ca si altii l-au folosit, poate, de-a lungul anilor, insa nu mi-a atras niciodata atentia", a spus el, conform The Independent.

Conform CNN, desi declaratia lui Trump ar putea parea nereala, o gluma, nu e cazul. CNN arata ca presedintele se insala, el nefiind cel care a inventat termenul "fake" si nici sintagma "fake news".

Conform CNN, cuvantul "fake" isi are originea la sfarsitul secolului XVIII - inceputul secolului XIX. In sensul sau de "contrafacut" era folosit de infractori, in acea perioada, in Anglia.

Cat priveste sintagma adesea folosita de Trump, "fake news", aceasta e utilizata de la sfarsitul secolului XIX, chiar cu referire la articolele aparute in presa. Era populara mai ales in 1890 - 1891.

E adevarat, insa, ca Trump a dat acestei sintagme alt inteles decat cel real. Trump foloseste sintagma nu pentru a desemna stirile false, ci pe cele cu care el nu e de acord sau il pun intr-o lumina proasta, arata sursa.

Trump continua razboiul cu presa: Eu sunt presedintele, nu ei! Ma gandesc sa ii numesc Fraud News ...citeste mai departe despre "Trump sustine ca el a inventat cuvantul fake: Poate l-au folosit si altii, dar nu mi-a atras atentia niciodata" pe Ziare.com

#Trump inventat fake news, #Trump fake news , #Stiri International