Trump sustine ca nu i-a cerut fostului director FBI sa puna capat anchetei impotriva lui Michael Flynn

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 17:46
916 citiri
Trump sustine ca nu i-a cerut fostului director FBI sa puna capat anchetei impotriva lui Michael Flynn
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american, Donald Trump, a transmis, duminica, ca nu i-a cerut fostului director FBI James Comey sa puna capat anchetei impotriva fostului consilier de securitate Michael Flynn, care a pledat vinovat fata de acuzatia ca a facut declaratii false FBI-ului.

"Niciodata nu i-am cerut lui Comey sa inceteze investigatia in cazul lui Flynn. Inca o stire falsa care acopera alta minciuna al lui Comey!", a scris Trump pe Twitter.

I never asked Comey to stop investigating Flynn. Just more Fake News covering another Comey lie!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 3 decembrie 2017

Intr-o audiere in Senat la inceputul lunii iunie, fostul director al FBI, James Comey, a afirmat ca Donald Trump i-a cerut personal sa inceteze ancheta vizandu-l pe Michael Flynn.

Scandalul in centrul caruia se afla un presupus amestec rus in alegerile americane de anul trecut afecteaza administratia Trump de la inceputul acestui an, cand agentii americane de informatii au acuzat Guvernul rus, intr-un raport, ca a incercat sa-l ajute pe miliardarul republican sa obtina victoria impotriva democratei Hillary Clinton.

Comisii parlamentare au fost infiintate ca sa ancheteze aceste acuzatii, iar in martie FBI a anuntat, la randul sau, ca efectueaza o ancheta. Trump l-a demis ulterior pe James Comey din functia de director FBI, evocand "aceasta chestie cu Rusia", o hotarare care a socat Washingtonul si a alimentat zvonuri cu privire la o musamalizare. Insa presedintele nu a oprit ancheta. In mai, Deparatmentul Justitiei l-a numit pe Robert Mueller procuror special si l-a insarcinat cu ancheta.

Vineri, Michael Flynn a pledat vinovat fata de acuzatia ca a facut declaratii false FBI-ului.

El a devenit astfel primul oficial de la Casa Alba a lui Trump care incheie o intelegere prin care pledeaza vinovat in ampla ancheta a procurorului special Robert Mueller cu privire la o posibila coordonare intre Rusia si echipa de campanie a miliardarului republican cu scopul de a influenta rezultatul alegerilor din 2016.

Guvernul nu a dezvaluit identitatea acestui oficial de rang inalt din cadrul echipei de tranzitie.

Michael Flynn, fostul consilier al lui Trump, care l-a primit pe Dragnea in SUA, a fost pus sub acuzare in dosarul rusGinerele lui Trump ar fi cel care i-a cerut lui Flynn sa intre in contact cu rusiiPresa americana: Michael Flynn e gata sa depuna marturie impotriva lui Donald TrumpPrima reactie a lui Trump dupa inculparea lui Flynn: Nu a existat nic ...citeste mai departe despre "Trump sustine ca nu i-a cerut fostului director FBI sa puna capat anchetei impotriva lui Michael Flynn" pe Ziare.com

#Trump Comey ancheta Flynn, #ancheta Flynn, #FBI ancheta Flynn , #Stiri International