Trump va declara stare de urgenta pentru a-si finanta zidul de la frontiera cu Mexicul

Joi, 14 Februarie 2019, ora 23:02
864 citiri
Trump va declara stare de urgenta pentru a-si finanta zidul de la frontiera cu Mexicul
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J Trump

Presedintele american Donald Trump urmeaza sa declare stare de urgenta nationala pentru a obtine finantarea zidului pe care vrea sa-l ridice la frontiera cu Mexicul, in lupta impotriva imigratiei clandestine, a anuntat joi liderul majoritatii republicane in Senat.

Potrivit lui Mitch McConnell, presedintele "a anuntat ca este pregatit sa semneze" compromisul bugetar la care au ajuns parlamentari democrati si republicani pentru a evita un nou "shutdown", relateaza AFP.

"El va declara in acelasi moment stare de urgenta nationala", a precizat liderul majoritatii republicane in camera superioara a Congresului.

Mitch McConnell a anuntat ca el va sustine acasta procedura rara, care il autorizeaza pe presedintele Statelor Unite sa ocoleasca Congresul pentru a mobiliza fonduri.

Casa Alba a confirmat informatia pe Twitter.

.@PressSec: President Trump will sign the government funding bill, and as he has stated before, he will also take other executive action-including a national emergency-to ensure we stop the national security and humanitarian crisis at the border.- The White House (@WhiteHouse) February 14, 2019

"Va fi foarte rau", a reactionat liderul minoritatii democrate in Senat Chuck Schumer.

Acest anunt-surpriza pune la indoiala acordul la care au ajuns parlamentarii, care pareau pregatiti sa-l aprobe intr-un Congres impartit.

La scurt timp, intr-o conferinta de presa, presedinta democrata a Camerei Reprezentantilor Nancy Pelosi a anuntat un vot "mai tarziu astazi (joi) " asupra acordului bugetar. Aceasta nu a oferit insa o reactie imediata privind anuntul despre starea de urgenta nationale.

Potrivit Reuters, Pelosi a declarat insa ca ar putea declansa proceduri judiciare in cazul in care Trump declara stare de urgenta nationala. ...citeste mai departe despre "Trump va declara stare de urgenta pentru a-si finanta zidul de la frontiera cu Mexicul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stare urgenta nationala SUA, #stare urgenta SUA zid Mexic , #Stiri International