Trump vrea cat mai multe deportari expres din SUA, pentru a scapa de imigranti

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 18:48
1192 citiri
Trump vrea cat mai multe deportari expres din SUA, pentru a scapa de imigranti

Casa Alba ia in calcul modificarea unor protocoale pentru ca autoritatile din domeniul imigratiei sa poata deporta mai multi imigranti ilegali fara sa mai trebuiasca sa ajunga in fata unui tribunal specializat, a informat vineri cotidianul The Washington Post, citat de EFE.

In prezent, asa-numitele deportari "rapide" sau "expres" (care nu necesita o audiere in justitie - n.red.) ii vizeaza doar pe imigrantii ilegali retinuti la mai putin de 100 de mile (circa 160 de kilometri) de frontiere si care se afla in SUA de mai putin de doua saptamani.

Insa Casa Alba intentioneaza sa permita Departamentului Securitatii Nationale (DHS) sa deporteze fara sa-i mai treaca printr-un tribunal pe toti imigrantii ilegali retinuti in orice punct de pe teritoriul SUA si care nu pot dovedi ca se afla de mai mult de 90 de zile in tara, potrivit The Washington Post.

Aceasta schimbare in protocoale, care nu necesita aprobarea Congresului, ar permite administratiei Donald Trump sa accelereze deportarile in conformitate cu promisiunile electorale de a inaspri politica privind imigratia.

"Posibilele schimbari ar permite DHS sa foloseasca mai eficient resursele pentru a expulza persoanele care s-au aflat ilegal in tara pe perioade de timp relativ scurte (...) ", a declarat pentru cotidianul american o purtatoare de cuvant a DHS, Joanne F. Talbot.

In propunerea bugetara pentru 2018, Casa Alba ia in calcul angajarea a 1.000 de agenti de imigratie pentru a creste numarul retinerilor si, ulterior, a deportarilor.

In 1996, Congresul SUA a aprobat sistemul de deportari "rapide" pentru toti imigrantii care se afla in SUA de mai putin de doi ani, insa in 2004, in timpul administratiei presedintelui republican George W. Bush, masurile au fost relaxate si sunt in vigoare si in prezent.

Totusi, numarul deportarilor "expres" a crescut de la 50.000 in 2004 la 193.000 in 2013, cand au reprezentat aproape jumatate din totalul expulzarilor de imigranti ilegali. ...citeste mai departe despre "Trump vrea cat mai multe deportari expres din SUA, pentru a scapa de imigranti" pe Ziare.com

#deportari expres SUA, #Trump deportati imigranti , #Stiri International