Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 08:21
1037 citiri
Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati
Foto: Arhiva Ziare.com

Trupe NATO ar putea fi plasate de-a lungul granitei Rusiei cu estul Europei, potrivit unui plan al Aliantei de a descuraja o incursiune rusa, ce urmeaza sa fie discutat miercuri la Bruxelles de catre ministrii Apararii din tarile membre NATO.

Planul are ca scop intarirea tarilor baltice si statelor din centrul si estul Europei in fata unui posibil atac "hibrid" destabilizator sau chiar a unei ocupatii de catre fortele ruse, scrie The Telegraph.

Scenariu sumbru: NATO nu poate apara statele baltice de Rusia lui Putin

Potrivit planului, cate un batalion de 500-1.000 de soldati ar urma sa fie trimis in Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Bulgaria. Batalionul ar fi compus dintr-un numar semnificativ de trupe americane, britanice si germane, pentru a transmite Rusiei mesajul ca orice interventie in genul celei din Ucraina va declansa un raspuns puternic din partea puterilor occidentale.

Unitatile vor fi rotite periodic si vor include, cel mai probabil, forte speciale, ...citeste mai departe despre "Trupe americane, britanice si germane in Romania? De teama Rusiei, NATO ne aloca sute de soldati" pe Ziare.com

#NATO trupe Europa Rusia, #NATO trupe Romania , #Stiri International