Tsipras catre creditorii internationali: Propunerile nu sunt realiste, nu umiliti Grecia

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 14:25
1162 citiri
Tsipras catre creditorii internationali: Propunerile nu sunt realiste, nu umiliti Grecia
Foto: Facebook Alexis Tsipras

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, le-a cerut creditorilor internationali sa nu impuna "conditii umilitoare" tarii sale, care are nevoie urgenta de fonduri, catalogand planul institutiilor financiare internationale drept "un moment prost pentru Europa", informeaza BBC News online.

"Strangularea unei tari este o problema de ordin moral, care intra in contradictie cu principiile fondatoare ale Uniunii Europene. Scopul acordului trebuie sa fie gasirea unei solutii, nu umilirea unui popor", a spus Tsipras.

"Negocierile sunt intr-o etapa cruciala, dar propunerile creditorilor nu sunt realiste. Planul creditorilor este un moment prost pentru Europa, un truc specific negocierilor ineficiente", a adaugat premierul de extrema-stanga.

Guvernul Greciei ar putea decide convocarea alegerilor parlamentare anticipate pentru a depasi impasul negocierilor cu creditorii internationali, afirma vineri un oficial guvernamental elen citat de Reuters. "Creditorii vor sa ne impuna masuri dure. Daca ...citeste mai departe despre "Tsipras catre creditorii internationali: Propunerile nu sunt realiste, nu umiliti Grecia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexis Tsipras creditori umilire Grecia, #negocieri datorie Grecia , #Stiri International