Tsipras, primele declaratii dupa votul clar al grecilor: Vom negocia restructurarea datoriei, nu austeritate

Luni, 06 Iulie 2015, ora 00:09
1294 citiri
Tsipras, primele declaratii dupa votul clar al grecilor: Vom negocia restructurarea datoriei, nu austeritate

Premierul elen Alexis Tsipras a facut primele declaratii dupa votul covarsitor impotriva austeritatii dat de greci la referendumul de duminica.

Tsipras a multumit conationalilor sai si a spus ca va respecta intocmai mandatul primit. "Vreau sa le multumesc tuturor celor care au votat nu. Acum trebuie sa ridicam Grecia cu totii. Noi, grecii, am luat o decizie foarte curajoasa saptamana trecuta si sunt foarte constient de manadatul dat, de a negocia cu Europa si sa iesim din acest cerc vicios al austeritatii".

Premierul grec a spus ca intelege ca grecii au spus nu austeritatii, nu Europei: "Voi pune acest manadat in aplicare fara ezitare. Odata cu votul istoric de atazi, poporul grec a raspuns intrebarii corecte - nu daca vor sau nu sa ramana in Europa, ci ca Europa nu poate fi o strada cu un singur sens, pentru austeritate, ci vor o strada a democratiei. Este un mandat clar nu pentru iesirea din Europa, ci pentru intarirea pozitiei Greciei in negocierile cu UE".

Tsipras a mai... citeste mai departe despre "Tsipras, primele declaratii dupa votul clar al grecilor: Vom negocia restructurarea datoriei, nu austeritate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Alexis Tsipras reactie vot referendum, #vot referendum Grecia , #Stiri International