Turcia ameninta UE ca da drumul la imigranti daca nu primeste vize. Germania ii raspunde ca sunt slabe sanse

Miercuri, 17 August 2016, ora 08:56
1389 citiri
Turcia ameninta UE ca da drumul la imigranti daca nu primeste vize. Germania ii raspunde ca sunt slabe sanse
Foto: Facebook/Michael Roth

Turcia are inainte un drum lung si dificil pentru a obtine liberalizarea regimului de vize pentru Uniunea Europeana, iar perspectivele imediate nu sunt stralucite, a declarat marti ministrul german pentru Afaceri Europene, Michael Roth.

El a spus, in cadrul unui interviu pentru Reuters, ca a fost clar inca de la incheierea acordului privind migratia ca eliminarea vizelor de scurta sedere pentru turci poate avea loc numai dupa indeplinirea celor 72 de criterii impuse de UE.

"Turcia are inainte un drum foarte lung si dificil. Criteriile trebuie indeplinite si in prezent situatia nu arata bine", a spus Roth.

"Atata timp cat cele 72 de criterii nu sunt indeplinite - si cateva dintre ele sunt inca deschise - nu poate exista liberalizarea vizelor", a adaugat ministrul german.

In acelasi timp, Roth a precizat ca este important sa se mentina canale de comunicare deschise cu Turcia, care va ramane un partener important data fiind criza refugiatilor si datorita prezentei a trei ...citeste mai departe despre "Turcia ameninta UE ca da drumul la imigranti daca nu primeste vize. Germania ii raspunde ca sunt slabe sanse" pe Ziare.com

#Turcia vize Germania, #Turcia ameninta UE refugiati , #Stiri International