Turcia anunta ca va lansa o ofensiva militara impotriva Statului Islamic

Joi, 05 Noiembrie 2015, ora 16:02
804 citiri

Turcia intentioneaza sa lanseze in urmatoarele zile o ofensiva militara impotriva organizatiei jihadiste Statul Islamic, principalul suspect in atentatul comis luna trecuta la Ankara, a anuntat seful diplomatiei turce, Feridun Sinirlioglu.

"Avem planuri de a actiona militar impotriva lor (jihadistilor) in urmatoarele zile", a declarat Sinirlioglu, intr-o conferinta de presa cu privire la viitorul Orientului Mijlociu, desfasurata la Erbil in Kurdistanul irakian, dupa cum a informat agentia Anadolu, citata de AFP.

Gruparea Statul Islamic "ameninta modul nostru de viata si securitatea noastra", a declarat ministrul de externe al Turciei, potrivit caruia trebuie sa se faca "front comun impotriva acestui pericol". "Chiar daca avansarea SI a fost tinuta in frau datorita efortului international din care noi (Turcia) facem parte, amenintarea este departe de a fi disparut", a insistat el.

SUA au aprobat ...citeste mai departe despre "Turcia anunta ca va lansa o ofensiva militara impotriva Statului Islamic" pe Ziare.com

#Turcia atac Stat Islamic, #Turcia lupta Stat Islamic , #Stiri International