Turcia cere oficial Statelor Unite sa il extradeze pe "teroristul-sef" Gulen

Marti, 19 Iulie 2016, ora 14:28
1075 citiri
Turcia cere oficial Statelor Unite sa il extradeze pe "teroristul-sef" Gulen
Foto: captura YouTube/DAHBOO77

Turcia a cerut oficial, marti, Statelor Unite sa-l extradeze pe clericul Fethullah Gulen, pe care autoritatile de la Ankara il considera responsabil de organizarea tentativei de lovitura de stat din weekendul trecut.

Anuntul a fost facut de premierul turc Binali Yildirim, in Parlamentul din Ankara. "Am trimis in Statele Unite patru dosare in care cerem extradarea 'teroristului-sef'", a scris prim-ministrul turc pe Twitter.

Cererea oficiala a fost transmisa Statelor Unite - unde Gulen se afla din 1999 in autoexil in Pennsylvania - dupa ce, in ultimele zile, oficialii turci au facut presiuni puternice ca americanii sa il extradeze pe clericul acuzat ca se afla in spatele puciului esuat, transmite CNN.

Inca de sambata, presedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut public omologului american Barack Obama, in fata miilor de oameni care au iesit in strada sa-l sustina, sa il aresteze pe clericul Fethullah Gulen sau sa-l extradeze in Turcia, ca sa fie tras la ...citeste mai departe despre "Turcia cere oficial Statelor Unite sa il extradeze pe "teroristul-sef" Gulen" pe Ziare.com

#Turcia extradare Gulen SUA, #cerere extradare Gulen , #Stiri International