Turcia cumpara rachete S-400 din Rusia. Erdogan anunta ca a platit avansul, in ciuda opozitiei NATO

Marti, 12 Septembrie 2017, ora 11:19
823 citiri

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat, luni, ca Turcia a achitat deja un avans catre Rusia pentru achizitionarea sistemului anti-balistic S-400, in ciuda opozitiei din partea aliatilor din NATO.

"Prietenii nostri au semnat deja (un acord privind, n.red.) S-400. Un avans a fost de asemenea platit, din cate stiu eu. Procesul va continua prin transferul unui credit din Rusia catre noi. Atat domnul Putin, cat si eu, suntem hotarati in aceasta chestiune", a spus Erdogan, citat de Hurriyet Daily News si site-ul agentiei Tass.

Presedintele Turciei a respins informatiile potrivit carora tara sa va renunta la achizitionarea sistemului care combate rachetele balistice, intrucat nu ar fi interoperabil cu radarele NATO.

"Noi suntem cei care vom lua decizii cu privire la independenta noastra. Suntem responsabili de luarea masurilor de securitate pentru apararea tarii noastre. Daca avem probleme cu achizitionarea anumitor instrumente de aparare si incercarile noastre sunt intampinate cu obstacole, ceea ce vom face este simplu: vom avea grija de noi", a mai spus Erdogan.

Recep Erdogan a reiterat faptul ca anumite state aliate au impiedicat eforturile Turciei de a achizitiona sisteme de aparare antiracheta, adaugand ca dificultati similare au aparut si in cazul achizitionarii de drone.

"Nu am reusit sa achizitionam drone de la aliatii nostri; cereau sume exorbitante. Ei ofera tancuri, vehicule blindate si armament organizatiilor teroriste, dar noua nu ne permit sa achizitionam anumite echipamente de aparare. Prin urmare, am inceput sa producem propriile noastre drone. Am ucis 90 de teroristi YPG cu drone inarmate in ultima saptamana", a declarat presedintele turc.

Sistemul rus S-400 este proiectat sa distruga avioane, rachete de croaziera si rachete balistice, inclusiv rachete cu raza medie de actiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza tinte aflate la o distanta de pana la 400 de kilometri si la o altitudine de pana la 30 de kilometri.

Cu o saptamana inainte de cea mai mare desfasurare de forte armate, Rusia asigura NATO ca exercitiul e unul defensivRusia ar fi intervenit in scrutinele din cel putin 27 de state - raportProtest la Minsk fata de manevrele militare ruso-belaruse: Soldati rusi, plecati acasa, nu este vodca aici! (Foto&Video)Exercitiile militare care ne dau fiori se apropie. Care este scenariul pregatit si ce vrea Kremlinul ...citeste mai departe despre "Turcia cumpara rachete S-400 din Rusia. Erdogan anunta ca a platit avansul, in ciuda opozitiei NATO" pe Ziare.com

#Erdogan rachete Rusia , #Stiri International