Turcia isi reia raidurile contra PKK - doi soldati ucisi de rebeli

Luni, 27 Iulie 2015, ora 07:27
900 citiri

Turcia si-a continuat duminica ofensiva militara contra rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au ripostat revendicand un atentat sinucigas ce a provocat moartea a doi soldati si a rupt armistitiul fragil in vigoare din 2013.

De o saptamana, tensiunile sunt puternice in Turcia, unde un politist a fost impuscat mortal in ciocniri violente duminica la Istanbul cu manifestanti de extrema-stanga, noteaza France Presse.

Bombardierele F-16 au decolat din nou duminica noapte de la baza lor din Diyarbakir (sud-est) pentru un nou val de lovituri contra bazelor PKK in Muntii Kandil din nordul Irakului.

"In jurul orei 21.00 locale (18.00 GMT), avioanele turcesti au inceput sa bombardeze unele dintre pozitiile noastre la nord de Dohuk si la nord de Erbil", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al rebelilor in Irak, Bakhtiar Dogan.

Prima serie de raiduri din noaptea de vineri spre sambata a spulberat incetarea focului unilateral proclamata de PKK si ameninta ...citeste mai departe despre "Turcia isi reia raidurile contra PKK - doi soldati ucisi de rebeli" pe Ziare.com

#Turcia raid PKK, #Turcia conflict PKK , #Stiri International