Turcia risca sa fie data afara din Consiliul Europei, daca reintroduce pedeapsa cu moartea. Erdogan: Nu conteaza. Semnez!

Duminica, 30 Octombrie 2016, ora 16:37
629 citiri
Turcia risca sa fie data afara din Consiliul Europei, daca reintroduce pedeapsa cu moartea. Erdogan: Nu conteaza. Semnez!
Foto: muhtesemyuzyiltranslations.blogspot.ro

Consiliul Europei a avertizat Turcia ca nu accepta ca membri state unde se aplica pedeapsa cu moartea

Consiliul Europei a avertizat duminica Turcia in legatura cu reintroducerea pedepsei cu moartea, amintind ca aceasta nu este compatibila cu apartenenta la organizatia paneuropeana, relateaza AFP.

"Aplicarea pedepsei cu moartea este incompatibila cu apartenenta la Consiliul Europei", a scris pe Twitter purtatorul de cuvant al Consiliului Europei.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat sambata ca va prezenta Parlamentului propunerea de reintroducere a pedepsei cu moartea, dupa tentativa de puci din 15 iulie.

El a subliniat ca Occidentul si criticile sale "nu conteaza".

"Guvernul nostru va prezenta (proiectul de reintroducere a pedepsei cu moartea - n.r.) in Parlament. Si sunt convins ca Parlamentul il va ...citeste mai departe despre "Turcia risca sa fie data afara din Consiliul Europei, daca reintroduce pedeapsa cu moartea. Erdogan: Nu conteaza. Semnez!" pe Ziare.com

#Turcia pedeapsa moartea, #Turcia pedeapsa capitala , #Stiri International