Turcia si Arabia Saudita, gata sa lanseze ofensiva in Siria. Rusia avertizeaza

Sambata, 13 Februarie 2016, ora 13:58
1057 citiri
Turcia si Arabia Saudita, gata sa lanseze ofensiva in Siria. Rusia avertizeaza
Foto: Twitter/Mevlut Cavusoglu

Turcia si Arabia Saudita ar putea lansa o ofensiva terestra impotriva Statului Islamic in Siria, iar Arabia Saudita deja a trimis avioane de lupta la o baza militara turceasca, pentru a se angaja in lupta cu extremistii, a anuntat sambata ministrul turc de Externe.

"Daca exista o strategie (impotriva Statului Islamic - n. red.), atunci Turcia si Arabia Saudita ar putea lansa o operatiune terestra", a declarat ministrul turc Mevlut Cavusoglu (foto), dupa ce a luat parte la o conferinta pe tema securitatii, la Munchen, conform AFP.

De ce acordul pentru Siria nu inseamna mare lucru

Acesta a adaugat ca "Arabia Saudita, de asemenea, trimite avioane in Turcia, la baza de la Incirlik", mentionand ca, pentru moment, nu se stie cate avioane vor veni. "Au spus ca vor trimite si trupe, daca e nevoie", a completat oficialul, conform Todays Zaman.

Cifrele cutremuratoare ale razboiului din Siria: Cati oameni au fost ucisi si raniti pana acum

Ministrul turc a mai spus ca daca Statul ...citeste mai departe despre "Turcia si Arabia Saudita, gata sa lanseze ofensiva in Siria. Rusia avertizeaza" pe Ziare.com

#Turcia Arabia Saudita ofensiva Siria, #amenintari Rusia Occident arabi Siria, #Turcia Arabia Saudita coalitie Siria , #Stiri International