Turcia suspenda temporar Conventia Europeana a Drepturilor Omului: Si Franta a facut la fel

Joi, 21 Iulie 2016, ora 15:03
769 citiri

Turcia, prin vocea vicepremierului Numan Kurtulmus, a anuntat ca va suspenda temporar Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Kurtulmus a precizat ca masura vine in contextul in care in Turcia a fost declarata starea de urgenta pentru trei luni, in urma tentativei de lovitura de stat, scrie Daily Mail, care citeaza AFP.

Potrivit oficialului turc, tara sa "va urma exemplul Frantei", care a declarat stare de urgenta dupa atentatele teroriste de la Paris, din noiembrie anul trecut, masura care este in vigoare si acum.

"Si Franta a proclamat starea de urgenta. Si a suspendat Conventia in baza articolului 15", a spus Numan Kurtulmus, care este si purtator de cuvant al Guvernului.

"O decretare a starii de urgenta nu contravine Conventiei Europene pentru Drepturile Omului", a adaugat el, precizand ca anuntul oficial va fi facut printr-un comunicat.

Kurtulmus a dat asigurari ca libertatile fundamentale ale ...citeste mai departe despre "Turcia suspenda temporar Conventia Europeana a Drepturilor Omului: Si Franta a facut la fel" pe Ziare.com

#Turcia Conventia drepturilor omului, #lovitura stat Turcia , #Stiri International