Turcii dau un ultimatum UE: Fara vize pana in octombrie sau dam drumul la refugiati

Luni, 01 August 2016, ora 08:53
1119 citiri
Turcii dau un ultimatum UE: Fara vize pana in octombrie sau dam drumul la refugiati
Foto: Arhiva Ziare.com

Turcia ameninta acordul asupra migrantilor incheiat cu Uniunea Europeana, dand un ultimatum Bruxelles-ului sa-i scuteasca pe turci de vize pana in octombrie.

"Daca nu se ajunge la o liberalizare a vizelor, vom fi obligati sa ne distantam de acordul asupra returnarii migrantilor din 18 martie", a declarat ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu ziarului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El a adaugat ca guvernul turc asteapta o data precisa a liberalizarii vizelor.

Accesul fara vize in UE - recompensa principala pentru colaborarea Ankarei in oprirea fluxului de migranti catre Europa - a facut obiectul unor intarzieri din cauza unei dispute asupra legislatiei antiteroriste turce si reprimarii lansate de Ankara dupa puciul esuat, aminteste Reuters.

UE a ajuns la un acord amplu cu Turcia in martie vizand oprirea fluxului de migranti si a solicitantilor de azil care incearca sa ajunga in Occident.

In schimb, UE a fost de acord sa plateasca pentru proiecte pentru refugiati... citeste mai departe despre "Turcii dau un ultimatum UE: Fara vize pana in octombrie sau dam drumul la refugiati" pe Ziare.com

#Turcia ultimatum vize UE , #Stiri International