Turcii fac apel la Iran si Arabia Saudita: De ajuns. Regiunea e deja un butoi cu pulbere

Marti, 05 Ianuarie 2016, ora 08:06
1014 citiri
Turcii fac apel la Iran si Arabia Saudita: De ajuns. Regiunea e deja un butoi cu pulbere
Foto: Twitter/@NumanKurtulmus

Turcia a lansat, luni, un apel Iranului si Arabiei Saudite sa reduca tensiunile, subliniind ca ostilitatea dintre aceste doua puteri ale lumii musulmane nu poate decat sa inrautateasca situatia din "butoiul cu pulbere" care este Orientul Mijlociu.

"Vrem ca aceste doua tari sa renunte imediat la situatia tensionata care cu siguranta va agrava tensiunile puternice din Orientul Mijlociu", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, vicepremierul Numan Kurtulmus (foto), citat de agentia de presa Anatolia.

"Regiunea este deja un butoi cu pulbere", a continuat viceprim-ministrul la finalul unei sedinte de guvern. "Este de ajuns. Avem nevoie sa traim in pace in regiune", a mai spus el, relateaza AFP.

O noua criza a izbucnit, sambata, odata cu executia in Arabia Saudita a liderului religios siit Nimr el-Nimr, critic al puterii saudite, impreuna cu alte 46 de persoane condamnate pentru "terorism".

Aceasta executie a provocat un razboi al replicilor intre Teheran si Riad si ...citeste mai departe despre "Turcii fac apel la Iran si Arabia Saudita: De ajuns. Regiunea e deja un butoi cu pulbere" pe Ziare.com

#Turcia Arabia Saudita conflict Iran, #executie Arabia Saudita Iran , #Stiri International