Turcii nu se lasa si trimit un ministru in Olanda cu masina, daca nu s-a putut cu avionul

Sambata, 11 Martie 2017, ora 19:24
1100 citiri
Turcii nu se lasa si trimit un ministru in Olanda cu masina, daca nu s-a putut cu avionul

Ministrul turc pentru Familie si Politici Sociale, Fatma Kaya, se va deplasa la Rotterdam, in Olanda, pe cale terestra, potrivt presei de la Ankara.

Anuntul survine dupa ce autoritatile olandeze au decis sa interzica aterizarea avionului ministrului turc de externe Mevlut Cavusoglu, care atrasese atentia cu cateva ore in urma ca se va deplasa sambata in Olanda pentru a participa la un miting de sustinere a schimbarilor constitutionale pentru intarirea puterilor prezidentiale in Turcia.

In prezent, Fatma Kaya se afla in Germania, pentru o serie de intalniri.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenintat sambata ca va riposta la interzicerea de catre Olanda a vizitei ministrului turc de externe si a afirmat ca atitudinea guvernului de la Haga este o "ramasita" a nazismului.

"Sunt ramasite ale nazismului. Sunt fascisti", a declarat Erdogan in timpul unei adunari la Istanbul. "Puteti sa interziceti ministrului nostru de Externe sa zboare, insa incepand de acum sa vedem cum vor mai ateriza avioanele voastre in Turcia", a avertizat el.

In replica, premierul olandez Mark Rutte a calificat aceste remarci drept "nebunesti" si "deplasate". "Inteleg ca (turcii - n.red.) sunt suparati, dar asta a fost total deplasat", a declarat presei premierul olandez, citat de AFP si Reuters.

Guvernul de la Ankara si presedintele Recep Tayyip Erdogan incearca sa convinga diaspora turca, foarte numeroasa in Germania si Olanda, sa voteze "da" la referendumul pentru modificarea Constitutiei Turciei, in sensul extinderii atributiilor presedintelui.

In ultimele zile, mai multe mitinguri de campanie planificate de Turcia au fost anulate de autoritatile germane si olandeze, iar cantonul elvetian Zurich a cerut guvernului federal elvetian sa nu permita vizita lui Cavusoglu, programata duminica viitoare. ...citeste mai departe despre "Turcii nu se lasa si trimit un ministru in Olanda cu masina, daca nu s-a putut cu avionul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministru turc familie deplasare olanda, #ministru turc deplasare olanda, #conflict diplomatic olanda turcia , #Stiri International