Turcinov: Ucraina se afla pe marginea prapastiei intrarii in incetare de plati

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:28
1322 citiri
Turcinov: Ucraina se afla pe marginea prapastiei intrarii in incetare de plati

Ucraina se afla pe marginea prapastiei unui default, a declarat duminica presedintele interimar Oleksandr Turcinov, intr-un discurs televizat adresat natiunii, relateaza AFP.

"Ucraina este pe cale sa alunece in prapastie, este pe marginea prapastiei intrarii in incetare de plati", a declarat Turcinov, denuntand guvernanta lui Ianukovici, destituit sambata din functia de presedinte, si a premierului sau Mikola Azarov care, in opinia sa, au "ruinat tara".

S&P: Ucraina va intra probabil in incetare de plati

Agentia Standard & Poor's (S&P,)care a retrogradat vineri ratingul guvernului de la Kiev pentru a doua oara in trei saptamani, la nivelul "CCC", a avertizat saptamana trecuta ca Ucraina ar putea intra in incetare de plati dupa acutizarea crizei politice din tara.

S&P a mentinut perspectiva negativa asupra ratingului Ucrainei, acuzand un risc ridicat ca guvernul condus de presedintele Victor Ianukovici sa nu isi poata onora obligatiile financiare.

"Consideram acum ca este probabil ca Ucraina sa intre in incetare de plati fara o schimbare a situatiei in bine, la care nu ne asteptam", scriu analistii S&P.

Agentia a coborat ratingul guvernului ucrainean si pe 28 ianuarie, la "CCC+"

Agentia a coborat ratingul guvernului ucrainean si pe 28 ianuarie, la nivelul "CCC+", dupa demisia premierului Mikola Azarov si suspendarea liniei de finantare de 15 miliarde de dolari oferita de Rusia la finele anului trecut pentru a-l determina pe Ianukovici sa se retraga dintr-un acord de liber schimb cu UE si sa ramana in sfera de influenta a Moscovei.

Ajutorul financiar a fost reluat marti cu o transa de 2 miliarde de dolari, platita cu scurt timp inainte ca fortele de ordine loiale guvernului sa incerce sa elibereze Piata Independentei din Kiev, epicentrul protestelor, dand nastere violentelor care au continuat pana joi inclusiv.

Decizia din noiembrie a presedintelui a fost urmata de trei luni de proteste pro-Vest si impotriva administratiei Ianukovici, care au ecaladat incepand de marti in ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine. Violentele de la Kiev si din alte orase mari din Ucraina s-au soldat incepand de marti noapte cu cel putin 77 de morti si peste 1.000 de raniti, potrivit presei internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ucraina incapacitate, #situatie Ucraina, #economie Ucraina , #Stiri International