UBS a avut pierderi de 373 mil euro in T3

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 11:37
1194 citiri
UBS a avut pierderi de 373 mil euro in T3

Grupul financiar elvetian UBS a raportat pentru al treilea trimestru pierderi de 564 milioane franci elvetieni (373 milioane euro), fata de un profit de aproape 300 milioane franci (200 milioane euro) in aceeasi perioada din 2008, generate de retragerile din capital si elemente exceptionale.

Perioada iulie-septembrie reprezinta al patrulea trimestru consecutiv de pierderi pentru UBS. In al doilea trimestru, banca a inregistrat un rezultat negativ de 1,4 miliarde franci (926 milioane euro), potrivit Reuters.

Fluxurile negative de capital ale diviziei Wealth Management & Swiss Bank au totalizat, in al treilea trimestru, 16,7 miliarde de franci (11 miliarde euro). Pentru unitatile Wealth Management Americas si Global Asset Management, iesirile de capital s-au situat la 9,9 miliarde de franci (sase milioane euro) si, respectiv, zece miliarde de franci.

In perioada analizata, costurile legate de elemente exceptionale s-au cifrat la 2,1 miliarde franci (1,4 miliarde euro).

"In ultimele doua trimestre am rezolvat cele mai grave probleme ale bancii, iar afacerile isi revin incet la normal. Performantele financiare s-au imbunatatit considerabil, iar actiunile de management au rezultate vizibile.

In plus, rezolvarea litigiilor cu autoritatile fiscale din SUA si decizia guvernului elvetian de a se retrage din investitiile din UBS au un efect profund in restabilirea optimismului legat de companie", a declarat directorul general al UBS, Oswald J. Grübel, intr-un comunicat.

 

#ubs, #pierderi, #milioane, #euro , #Stiri International