UBS tinteste pe termen mediu un profit brut anual de 10 miliarde euro

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 12:44
1223 citiri
UBS tinteste pe termen mediu un profit brut anual de 10 miliarde euro

Grupul bancar elvetian UBS, ce s-a confruntat cu pierderi masive in contexul crizei financiare, a anuntat ca tinteste, pe termen mediu, un profit anual inainte de taxe de aproape 15 miliarde franci elvetieni (9,9 miliarde euro), relateaza Les Echos. 

Grupul de servicii financiare, care si-a stabilit obiectivele pentru urmatorii cinci ani in cadrul unei reuniuni a investitorilor, a anuntat ca vizeaza un raport cost/venit de 65-70% si un randament al capitalurilor proprii (ROE) de 15-20%.

UBS a anuntat intr-un comunicat sa are, de asemenea, ca obiectiv pe termen mediu o crestere de 5% a noilor fonduri din divizia de gestionare a averilor si un profit inainte de taxe si impozite de 6 miliarde franci in cadrul diviziei de banca de investitii.

Grupul estimeaza ca va inregistra un aflux pozitiv de capital la inceputul lui 2010 dinBloombiz Admin gestionarea activelor.

Totusi, atingerea acestor obiective depinde de evolutia pietelor si de schimbari ale cadrului legislativ, a subliniat UBS.

Investitorii vor trebui sa astepte revenirea dividendelor, in contextul in care UBS estimeaza ca "schimbarile actuale vizate de autoritatile de reglementare in materie de fonduri proprii ar putea duce la o politica restrictiva pentru un timp".

"Transformarea companiei este fundamentala si nu va fi rapida, insa sunt hotarat sa fac toate eforturile pentru ca rezultatele companiei sa fie durabile si sa nu se limiteze la satisfacerea cerintelor pe termen scurt", a declarat directorul general al UBS, Oswald Grubel.

Provocarea este una majora, in contextul in care banca a inregistrat in 2008 deprecieri ale activelor de peste 50 miliarde franci in cadrul bancii de investitii, din cauza crizei financiare.

UBS prevede pentru acest sector un rezultat pozitiv de circa 6 miliarde franci in urmatorii 3-5 ani.

Activitatile de tranzactionare de obligatiuni, valute si materii prime, ce au afectat banca de investitii in 2008, urmeaza, de asemenea, sa revina pe crestere, cu o contributie estimata la 2 miliarde franci pe trimestru.

In divizia de gestionare a averilor, UBS mizeaza pe un profit net inainte de taxe de 4,6 miliarde franci si pe un aflux net de capital in crestere cu 5% pe an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ubs, # profit, # brut, # anual, # euro , #Stiri International