Ucraina, in prag de razboi: Liderii europeni cer sanctiuni pentru "sangele de pe manilie lui Ianukovici"

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 15:38
1182 citiri
Ucraina, in prag de razboi: Liderii europeni cer sanctiuni pentru "sangele de pe manilie lui Ianukovici"
Foto: CBS News

Lideri din intreaga lume au reactionat, miercuri dimineata, fata de violentele fara precedent din capitala Ucrainei, Kiev, in urma carora cel putin 25 de oameni au murit si peste 1.000 au fost raniti.

Astfel, ciocnirile sangeroase din Kiev au fost condamnate, de la Washington la Moscova, generand discutii despre posibile sanctiuni ale Uniunii Europene, transmite agentia Associated Press, citata de ABC News.

Vicepresedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a cerut presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, sa-si exprime "ingrijorarea grava" si sa ceara retragerea fortelor guvernamentale si exercitarea de retinere maxima. Casa Alba a subliniat ca SUA condamna violentele de ambele parti, dar si ca Guvernul Ucrainei poarta "responsabilitatea speciala a dez-escaladarii situatiei".

In schimb, Ministerul rus de Externe a dat vina pe Occident pentru escaladarea violentelor din Ucraina si a cerut opozitiei ...citeste mai departe despre "Ucraina, in prag de razboi: Liderii europeni cer sanctiuni si vorbesc de "sangele de pe manilie lui Ianukovici"" pe Ziare.com

#reactii violente Ucraina, #sanctiuni Ucraina violente, #morti violente Ucraina, #UE sanctiuni Ucraina , #Stiri International