Ucraina instaureaza legea martiala, in contextul confictului cu Rusia

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 16:58
917 citiri
Ucraina instaureaza legea martiala, in contextul confictului cu Rusia
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Parlamentul de la Kiev a aprobat in unanimitate decretul de instaurare a legii martiale pentru o perioada de 60 de zile.

Anterior, presedintele Petro Porosenko (foto dreapta) a semnat decretul privind instaurarea legii martiale, anunta agentia Tass.

Decretul a fost postat pe site-ul presedintiei ucrainene.

C. Diaconescu: Legea martiala nu a fost instituita in Ucraina nici in 2014. Potentialul de escaladare a conflictului poate fi foarte mare

Decizia vine la o zi de la capturarea de catre Rusia a trei nave militare ucrainiene, intr-o actiune care tinde sa escaladeze tensiunile dintre cele doua tari.

Kremlinul a transmis, luni, ca retinerea celor trei nave militare s-a desfasurat in concordanta cu legile internationale si interne in vigoare.

Rusia a blocat stramtoarea, duminica, in cursul operatiunilor de oprire si confiscare a trei nave ucrainene - doua nave de patrulare si un remorcher - afirmand ca navele ucrainene ar fi intrat ilegal in apele teritoriale ruse.

Citeste mai multe detalii despre gravul incident din apropierea Romaniei:

Ucraina acuza Rusia ca a deschis focul asupra navelor sale in Marea Neagra si ca ulterior a capturat trei dintre acesteaAu inceput protestele in Ucraina, dupa ce Rusia a capturat 3 nave. Porosenko vrea legea martiala, sedinta de urgenta la ONUPrima reactie a Romaniei la conflictul dintre Rusia si UcrainaRusia a redeschis traficul maritim in stramtoarea Kerci, dupa incidentul cu UcrainaPorosenko i-a cerut Rusiei sa elibereze marinarii ucraineni, "retinuti in mod brutal" ...citeste mai departe despre "Ucraina instaureaza legea martiala, in contextul confictului cu Rusia" pe Ziare.com

#Petro Porosenko decret lege martiala Ucraina , #Stiri International