Ucraina suspenda cooperarea militara cu Rusia, inclusiv dreptul de tranzit spre Transnistria

Joi, 21 Mai 2015, ora 15:16
1245 citiri
Ucraina suspenda cooperarea militara cu Rusia, inclusiv dreptul de tranzit spre Transnistria
Foto: Presedintia Ucrainei

Parlamentul Ucrainei a votat joi sa suspende cooperarea militara cu Rusia, inclusiv dreptul de tranzit spre regiunea separatista moldoveana Transnistria.

Verhovna Rada a votat anularea a cinci acorduri de cooperare, inclusiv unul care oferea armatei ruse drept de tranzit spre Republica Moldova, al carei teritoriu este partial controlat de un guvern separatist sustinut de Moscova.

Relatiile dintre Rusia si Ucraina s-au deteriorat dupa inlaturarea de la putere, in februarie 2014, a presedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici. Ulterior, Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea. Kievul acuza de asemenea Moscova ca ii sustine cu armament si trupe pe separatistii din estul Ucrainei.

Indepartandu-se de Rusia, Ucraina a cautat tot mai mult asistenta din partea NATO, o organizatie la care actualul Guvern de la Kiev spera sa adere la un moment dat.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari in Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la ...citeste mai departe despre "Ucraina suspenda cooperarea militara cu Rusia, inclusiv dreptul de tranzit spre Transnistria" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ucraina cooperrare Rusia Transnistria, #Ucraina cooperare militara Rusia , #Stiri International