UE a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord: Intra in vigoare imediat!

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 18:41
847 citiri

Consiliul Uniunii Europene a adoptat, luni, noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord, intrucat Phenianul incalca si desconsidera in mod flagrant rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU, potrivit unui comunicat al institutiei europene.

Consiliul Afacerilor Externe a discutat situatia din Peninsula Coreeana si in special continuarea dezvoltarii de arme nucleare si de rachete balistice de catre Coreea de Nord.

"Avand in vedere amenintarea persistenta pe care Coreea de Nord o prezinta pentru pacea si stabilitatea internationala, Consiliul a adoptat noi masuri autonome ale UE pentru a spori in continuare presiunea asupra Coreei de Nord de a-si respecta obligatiile.

Masurile consolideaza sanctiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU si vin in completarea acestora. Ele intra in vigoare imediat", se arata in comunicatul de la Bruxelles.

Printre noile masuri se numara interzicerea totala a investitiilor UE in Coreea de Nord, in toate sectoarele. Interdictia s-a limitat anterior la investitiile in industria nucleara si in ramurile conexe armamentului conventional, in sectorul industriei miniere, de rafinare si al industriei chimice, in metalurgie si prelucrarea metalelor si in industria aerospatiala.

Totodata, Consiliul UE a dispus interzicerea totala a vanzarii de produse petroliere rafinate si titei catre Coreea de Nord. Aceste exporturi fac deja obiectul anumitor restrictii in temeiul rezolutiei Consiliului de Securitate al ONU din 11 septembrie.

In plus, a fost stabilita scaderea plafonului pentru transferuri care privesc sume personale catre Coreea de Nord, de la 15.000 de euro la 5.000 de euro, intrucat se suspecteaza ca aceste transferuri sunt folosite pentru a sprijini programele nucleare si de dezvoltare balistica ilegale ale acestui stat.

Statele membre UE au mai convenit sa nu reinnoiasca autorizatiile de munca ale cetatenilor nord-coreeni prezenti pe teritoriile lor, cu exceptia refugiatilor si a altor persoane care beneficiaza de protectie internationala.

Consiliul Uniunii Europene a adaugat, de asemenea, trei persoane si sase entitati care sprijina programele ilicite pe listele celor care fac obiectul inghetarii activelor si al restrictiilor de calatorie. In total, masurile restrictive stabilite autonom de UE impotriva Coreei de Nord vizeaza 41 de persoane si 10 entitati. Alte 63 de persoane si 53 de entitati sunt mentionate pe listele ONU.

Ministrii europeni au convenit totodata sa faca lobby in mod activ pentru o ...citeste mai departe despre "UE a adoptat noi sanctiuni impotriva Coreei de Nord: Intra in vigoare imediat!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noi sanctiuni Coreea Nord, #Consiliul Uniunii Europene sanctiuni Coreea , #Stiri International