UE a decis: Sanctiunile pentru Rusia raman in vigoare pana la pacea din Ucraina

Vineri, 20 Martie 2015, ora 08:15
916 citiri
UE a decis: Sanctiunile pentru Rusia raman in vigoare pana la pacea din Ucraina
Foto: EuObserver

Liderii Uniunii Europene au convenit, joi, ca sanctiunile economice impuse Rusiei vor ramane in vigoare pana cand este implementat pe deplin acordul de pace in Ucraina. Sanctiunile au fost, asadar, extinse pana la sfarsitul anului.

Compromisul agreat la summitul UE de la Bruxelles confirma unitatea Uniunii Europene pe tema sanctiunilor impuse Rusiei pentru rolul sau in conflictul din Ucraina, scrie Reuters.

In interiorul blocului cu 28 de membri au aparut fisuri pe tema sanctiunilor, dupa ce unele guverne au acceptat masurile cu dificultate. Si la summitul de la Bruxelles, de joi, parerile erau divizate cu privire la extinderea sanctiunilor economice, ce expira in iulie. O posibila cale de actiune ar fi fost sa se astepte cateva luni inainte de a lua o decizie in acest sens, pentru a vedea daca armistitiul din Ucraina este respectat.

Pana la urma, insa, liderii europeni au sustinut un compromis convenit de presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cancelarul german ...citeste mai departe despre "UE a decis: Sanctiunile pentru Rusia raman in vigoare pana la pacea din Ucraina" pe Ziare.com

#UE sanctiuni extinse Rusia, #UE Rusia sanctiuni , #Stiri International